Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2009, 11:22 Пожежі
У Києві через прострочений вогнегасник згорів автомобіль
У Києві через прострочений вогнегасник згорів автомобіль

Теплого суботнього ранку він з родиною їхав на своєму «Пежо» відпочивати. Правил не порушував, не гнав. Раптом відчув сморід. За кілька хвилин терпіти його не стало сил. Зупинив авто і родина разом глянула під капот. А там вирувало полум’я.

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС міста Києва: «Проблема в тому, що у водія знаходився вогнегасник давно прострочений, який лежав уже так, для мєбєлі, ніякої функції не виконував».

Це як в кіно, тільки реалістичніше – гадали проїжджі водії та витріщаки. Супергероя серед них не знайшлося. А тому справжня українська натура замість допомогти в біді уважно споглядала за нею.

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС міста Києва: «Ніхто не зупинився і не допоміг, люди просто стояли дивилися як в цирку, але ніхто не зупинився».

Менш ефектно палала автівка в гаражі у Шевченківському районі. Від згорілої вщент машини залишилась хіба що сигналізація.

Павло Кулик, інспектор з пожежного нагляду Шевченківського РУ МНС міста Києва: «Вогонь розповсюдився на два поруч стоячі гаражі, де також були нанесені матеріальні збитки, так як в гаражі знаходилися власні речі».

Причину займання встановлюють. Між собою рятувальники озвучують попередню версію – коротке замикання.

Павло Кулик, інспектор з пожежного нагляду Шевченківського РУ МНС міста Києва: «Якби приділялася увага елементарним заходам щодо правил пожежної безпеки, тобто не лишати включеними електроприбори, не лишати сміття в самих гаражах, біля гаражів».

Рятувальники констатують – будь-якого спалаху можна уникнути. Варто тільки дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Це коштуватиме набагато дешевше, ніж нове авто.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН