Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2009, 16:53 Пожежі
60-річний мешканець Херсонщини виніс із вогню дворічну дівчинку
60-річний мешканець Херсонщини виніс із вогню дворічну дівчинку

Маленька Ілона гралася у літній кухні, де готували їжу на пічці. Коли будівля спалахнула, дорослих поруч не було. Люди побачили дим, але у вогонь піти не наважились. Щойно Олександр Басов дізнався, що в будівлі дитина, кинулися разом із дружиною на порятунок.

Олександр Басов, сусід постраждалої: «Я беру відро води, схватився, глянув, кажуть дитина там горить. Я линув відро води, щоб дорожку собі пробить, накинувся одіялом, і заскочив, виніс дитину оце. Я сам був у шоці, в глазах уже темно стало, отдав дитину, одійшов, не думав вже, це так бистро було».

Ганна Єрошенко, сусідка постраждалої: «Та роздумья в нас не було никакого. З водой занімалася, а він ото поліз туди, ми не думали, ми думали о том, щоб Ілонку спасти, нічо не думали, щоб дітей витянуть звідти».

Швидка доправила дитину до Херсонської обласної лікарні. Дівчинка – у тяжкому стані, на штучному диханні. Зараз її виводять із опікового шоку, роблять перев‘язки з антисептичними та антибактеріальними препаратами. Дитина дістала 75 відсотків опіків.

Олександр Фурман, лікар Херсонської обласної клінічної лікарні: «Учитывая процент, 75 процентов поражения кожи, учитывая глубину ожога, в данном случае все зависит от функционального состояния почек, то есть, насколько хорошо они будут выводить все те токсины, которые всасываются в кровь».

Медики кажуть – надія є. Адже навесні дитину в такому самому стані вдалося повернути до життя.

В тяжкій ситуації нині її родичі: їм потрібно чимало грошей для лікування дитини. Всі небайдужі можуть надсилати допомогу на рахунок Херсонської обласної лікарні. // Олена Вініна, Віталій Санін, Херсонськ область, НТН.

Отримувач: Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня Код ЄДРПОУ - 02009873 призначення платежу: добровільні внески для реанімаційного відділення ДОКЛ (для Ілони Матюшенко) спецрахунок: Р/р 35429004001444 Код МФО - 852010 ГУДКУ в Херсонській області.