Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2009, 11:59 Пожежі
Математика звела з розуму: відомого науковця забрали до психлікарні
Математика звела з розуму: відомого науковця забрали до психлікарні

Горе від розуму. Відомий київський математик, професор не витримав розумового навантаження. Спочатку підпалив усю свою бібліотеку, а зрештою і квартиру.

Сусід: «Я старший його і ми виросли в цьому домі. Він дуже розумна людина і батько розумний був».

Про місцеве математичне світило знала вся округа. Люди згадують – підпалює квартиру вже не вперше. Чули навіть, що у психіатричній лікарні кілька разів лежав. Чергові витівки почалися після захисту наукового ступеня.

Пані Олександра чи не найліпше знає Андрія. Ще змалечку приятелювала з його сім’єю. Каже, всі його проблеми через неврівноваженого батька, який не дозволяв математичному генієві мати друзів.

Олександра Пилецька, сусідка: «Стоят три мальчишки, я говорю: «Вы к кому?» К Андрею. Выходит он, хватает первого мальчишку за шею и швыряет его к лифту. Я говорю, ну, что же вы не даете Андрюше иметь друзей? И так получилось, что никаких друзей у него и не было, никакой девушки».

Що переживав Андрій, пані Олександра не знає. Науковець дуже замкнений.

Олександра Пилецька, сусідка: «Ты видишь, что горит у тебя все. Он вышел на балкон и улыбается. Его никто не под руку, никак, идут рядом с ним, он садится в машину скорой помощи. Ни на кого не обращает никакого внимания. Голову опустил и все».

Це щастя, що ніхто не постраждав. Пожежа була такої сили, що полопало скло навколишніх квартир.

Валерій Гирів, інспектор Дніпровського РВ МНС міста Києва: «Одразу було евакуйовано з верхніх поверхів людей. Приступили до тушіння пожежі. Пожежа була досить сильною, бо з обох кімнат рвало полум’я».

Тепер математик у лікарні під наглядом психіятрів. Коли медики дійдуть висновку, що він одужав - його знову відпустять. Пані Олександра каже – це вже всьоме.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН