Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2009, 15:31 Пожежі
Блискавка залишила на вулиці багатодітну родину!
Блискавка залишила на вулиці багатодітну родину!

Ще вчора на цьому місці стояла невелика чепурна хатина з кількома прибудовами. Там мешкала сім‘я Комаренків – мати і семеро її дітлахів. Влучний удар блискавиці за кілька хвилин зробив їх усіх безхатченками.

Борис, сусід постраждалих: «Дим з-під криші йшов, там поодкриване все було. І дим пішов уже з хати, нізя було зайти».

Електричний розряд влучив у літню кухню, звідти вогонь перекинувся на вкритий шифером дах. В цей час господиня з дітьми дивилася телевізор.

Галина, постраждала: «Резко щотчик вистрілив і одключився. Я на сина кажу – сходи подивися. Він глянув – немає світла. Піди до корів подивися. Він виглянув – мама, горимо!!!».

Жінка розгубилася, зібрала докупи дітлашню і – хто в чім – усі вискочили на дощ. Якби забарилися хоч на мить, сталося б непоправне – хату вже охопило полум‘я.

Руслан Вожденко, старший інспектор Іванківського РВ МНС: «Своєчасно прибули. Пожежу ліквідували буквально за годину, постраждалих внаслідок пожежі не було. На криші знаходилося дві телевізійних антени, а у них телевізор був включений, що й спричинило пожежу від розряду блискавки».

Через необережність багатодітна мати втратила і житло, і все збіжжя. Дякувати Богові, знайшлися добрі люди – забрали до себе, нагодували, обігріли. А вже наступного дня розчистили пожарище під будівельний майданчик.

Василь Коваленко, заступник керівника Іванківської райдержадміністрації: «Ви знаєте, на Україні людей у біді не залишають. То й ми вирішили методом толоки господарським способом відновити будинок і подарувати його цій багатодітній сім‘ї. Вже зібрані спонсорські кошти і надана гуманітарна допомога по лінії адміністрації».

Рятувальники ж укотре нагадують – з блискавками не до жартів - звичайна недбалість може коштувати життя.

Вікторія Рубан, керівник Центру пропаганди ГУ МНС у Київській області: «Якщо людина знаходиться в приміщенні – необхідно негайно зачинити усі двері, вікна, кватирки і відійти подалі від них. Якомога далі триматися від електроприладів. Не можна користуватися водогоном і у жодному разі не слід митися у ваннах.

Андрій Герко, Олександр Кругликов, НТН.