Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2009, 11:23 Пожежі
Погралися: діти спалили 20 сараїв і тополиний гай!
Погралися: діти спалили 20 сараїв і тополиний гай!

Пожежа на вулиці Кірова спалахнула близько третьої дня. 6-річна Ліана потай від батьків винесла коробку сірників і віддала її своїм друзям - 7-річному Сашкові та 8-річому Андрію. Всі разом пішли в сарай і почали гратися.

Ліана: «Костер на земле был? - Да. - А рядом сухие ветки были. - Да. - И потом оно загорелось все? – Да. - И вы убежали и ничего не сказали взрослым? – Да».

Андрій: «Саша попросил, чтобы вынесла спички. Потом пошли туда, там ведерко было. Я говорю: не надо. Они: ничего, затушим».

Вогонь, який діти розвели в сараї, швидко перекинувся на інші, далі на дерева та житлові будинки. Не в змозі загасити вогонь самостійно, місцеві викликали рятувальників, які три години поспіль боролися із займанням.

Костянтин Мацюрак, заступник керівника ГУ МНС України в Луганській області: «Пожаром было уничтожено сараи на площади 1200 квадратных метров, 23 квартиры, которые находятся в трех многоквартирных домах, на общей площади 624 квадратных метра».

Причини пожежі - необережне поводження дітей із вогнем та грубі порушення протипожежних правил дорослими, що їх зафіксували рятувальники в сараях та помешканнях. Без квартир залишилися 27-м родин. Їх тимчасово розселили по родичах.

Ольга, мешканка с. Садово-Хрустальського: «Все родители по работам – дети сами по себе. Гулять им негде. Был школьный двор, его засыпали мусором. Ничего у нас нет. Нам нужна площадка детская. Или лагерь. Деток у нас много».

Цьогоріч через дитячі пустощі на Луганщині сталося 15 пожеж. Загальні збитки перевищили двісті тисяч гривень. На щастя, обійшлося без летальних випадків.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН