Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2009, 11:29 Пожежі
Мало не злетіла в повітря мешканка Київщини разом із власним будинком
Мало не злетіла в повітря мешканка Київщини разом із власним будинком

Пенсіонерка Галина Василівна надумала причепурити хату. В першу чергу вирішила пофарбувати призьбу.

Галина Василівна, мешканка міста Тетіїва: «У відро накидала смоли, налила бензину і поставила на газ. Щоб я через минут 10 забрала, то було б все гаразд».

Згадала жінка про своє пекельне вариво, коли над верандою піднявся височенний стовп полум’я і чорного диму. Перелякана господиня кинулася до сусідки, і та викликала пожежників.

Микола Черкас, старший інспектор Тетіївського РВ МНС: «Вогонь. Дуже багато вогню. Заховалися за будівлю і збоку взяли ствол і збивали це полум’я, відбивали від балону газового і разом охолоджували балон, гасили полум’я, яке там було».

Впоралися з вогнем тільки коли в балоні закінчився газ. Веранда вигоріла вщент. Завдяки рятувальникам полум’я не перекинулося на хату та прилеглі споруди. Господині популярно пояснили – вона грубо порушила правила користування газовими приладами.

Микола Черкас, старший інспектор Тетіївського РВ МНС: «Коли смола горить, вона нагрівається і розширяється. Коли вона розширилася – піднялася до верху і почала кипіти і вибризкувати. Попала на шланг від газу».

Про те, що мало не злетіла в повітря, жінка особливо не переймається. Лише дякує Богові, що напоумив не боротися з вогнем самотужки.

Галина Василівна, мешканка міста Тетіїїва: «Така молодиця, холостячка вже при том. Воно горить. То шо вже мені, треба схопити, получити ожог 70% і клямка. На цьому і все».

Червоний півень залітає до оселі пенсіонерки не вперше. Кілька місяців тому у неї мало не згорів сарай.

Галина Василівна, мешканка міста Тетіїва: «У мене вже було раз загорілось оно отам. То я шо? Я взяла ганчірку здорову мокру і зразу загасила. Тільки трошки брови мої чорняві злиняли».

Цьогоріч на Київщині через нехтування правил експлуатації газового обладнання сталося 98 пожеж. Десятеро людей загинули.

Андрій Герко, Олександр Мироненко, НТН