Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2009, 11:12 Пожежі
Волинські пенсіонери померли одразу після ювілею
Волинські пенсіонери померли одразу після ювілею

Трагедія в селі Воютині сталася під ранок. Винуватець - зморений довгим застіллям пенсіонер. Перш, ніж спокійно захропіти, 67-річний чоловік вирішив викурити цигарку. Та не зчувся, як задрімав.

Недопалок упав на килим і той почав тліти. Згодом зайнялася постіль. Від запаху паленого прокинулася дружина Миколи, втім дійти до благовірного їй не судилося. Наковталася диму й знепритомніла.

Тим часом вогняну заграву над хатою Макаруків уже помітив їхній син.

Олег, син загиблого: «Спав дома. Я живу трохи далі. Почув тріскіт. Вже шифер горів із даху. Я зразу зірвався, прибіг, і сусід прибіг. Визвав пожежних. Вибив вікно, і ми з ним витягли батька - задушився, вже все. А матері не могли знайти ніяк».

Жінку знайшли МНСівці. Спершу вони винесли з приміщення її, а потім речі, які не встигло пошкодити полум’я.

Юрій Паламарчук, рятувальник: «Перше загорання було он з тієї кімнати. Там ліжко було. Зразу стіна горіла, а потім все пішло на дах. Ми прийшли, то труп лежав уже під ліжком. Вогонь, тим часом, пішов на дах. Ми приїхали, то дах мало не падав».

Долали червоного півня рятувальники 40 хвилин. Збитки чималі, та найсумніше, що не вдалося врятувати людські життя. Пенсіонер і його дружина загинули від отруєння чадним газом.

Ірина Варварук, співробітник ГУ МНС України у Волинській області: «Хотілося, щоб люди думали про себе і дбали про тих, хто поруч. Тому що на таких пожежах гинуть люди і страждають сусіди. В нас був випадок у Луцьку, коли була пожежа на першому поверсі, а дим дістався п’ятого, і в диму восьмимісячна дитина - дівчинка Єва - мало не задихнулася. Добре, що вчасно нагодилися рятувальники. Там теж було паління у нетверезому стані.

Від початку року на Волині сталося 345 пожеж. У вогні загинуло тридцятеро громадян. Більше половини з них під чарчину курили в ліжку.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН