Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 травня 2009, 12:11 Пожежі
У Львові 30-річний чоловік підпалив себе у власному автомобілі
У Львові 30-річний чоловік підпалив себе у власному автомобілі

Автомобіль «Славута» зайнявся опівночі на одній із вулиць спального району Сихова. Вибух почули мешканці навколишніх будинків.

Ярослав Кульчицький, свідок: «Дивився телевізор на дивані, коли побачив сильний вибух. Отаке полум’я високе, що я з дивана побачив через вікно на восьмому поверсі».

Пан Ярослав визирнув з вікна й аж завмер: палаюча автівка стояла поряд із його «Волгою». Та коли побачив людину, що спалахнула як факел, кинувся не до своєї машина, а до телефону.

Ярослав Кульчицький, свідок: «Тоді вискочив мужчина. Всьо горіло: голова, тулуб. Руками махав. Всьо було в вогні. Він катулявся на траві. Я побіг до телефону набирати ті служби. На скору не міг додзвонитися. Постійно автовідповідач казав передзвонити».

Пожежу помітили таксисти та відвідувачі нічних кіосків. Вони кинулися гасити власника палаючої автівки. Невдовзі приїхала швидка та пожежники. Та врятований 32-річний Михайло дожив тільки до ранку - від отриманих опіків він помер у лікарні. Володимир - товариш загиблого – каже, що той був непитущий і працьовитий. Відтак, у самогубство друга він не вірить. Розповідає, що загиблий мав якісь проблеми.

Володимир, товариш загиблого: «Вспыхнул, или не мог вылезти, или не хотел. Машина быстро вспыхнула, сразу в салон огонь перешел. Вот выпрыгнул он, и мы начали его тушить, начали стрелять колеса. Поехал в село, а там какие-то алименты, в суд его вызывали. Потом что-то с отцом, но я не думаю, что он как бы покончил. Что-то было, что-то его как бы печалило».

У лікарні, перед смертю, чоловік зізнався міліціянтам, що таки сам хотів укоротити собі віку.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВСУ у Львівській області: «Хлопець посварився з батьком. Взяв рідину, облив себе і зачинився в машині. Потім підпалив себе».

Утім, іншої версії дотримуються вогнеборці. Їхні експерти не побачили ознак самогубства.

Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНСУ у Львівській області: «На даний час причиною цього займання вважається саме необережне поводження з вогнем власника транспортного засобу».

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН