Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2009, 10:52 Пожежі
На Київщині під час пожежі в ресторані загинув 24-річний співробітник
На Київщині під час пожежі в ресторані загинув 24-річний співробітник

О пів на третю ночі на автошляху Київ-Макарів зайнявся придорожній ресторан. Першою спалахнула невеличка шашлична, розташована за кілька метрів від основної будівлі.

Володимир, мешканець села Березівки: «Побачили вогонь уже з того угла. Із шашличної перейшло на ресторан уже воно. Ми з цеї сторони обливали водою, шоб воно не пішло на дома. Ми збивали все водою і одтягували колоди».

Коли на місце пригоди прибули рятувальники, обшита деревом двоповерхова будівля нагадувала смолоскип. Налякані обслуга, що встигла вискочити з полум’я, повідомила - в охопленому вогнем приміщенні вже нікого немає. Та не встигли пожежники взятися за брандспойти, як до них під’їхала автівка з чотирма п’яними як сама ніч молодиками.

Петро Піляй, керівник Макарівського РВ МНС: «Ці хлопці, які приїхали, це працівники цього ресторану, які в цей час відпочивали в якомусь кафе другому. Один із них все время питався зайти до ресторану. Його товариші оттуда забирали декілька раз. Він туди, а вони назад. Бійку між собою влаштували».

Володимир, мешканець села Березівки: «24 роки йому, він шашлик заготовлював. Тіпа в нього шок случився. Він сильно кричав, був не в собі, тіпа, як біла гарячка. Вроді хотів там якісь гроші забрати і якісь речі».

Де подівся п’яний молодик - ніхто не бачив. Коли його приятелі почали гукати на допомогу, рятувальники наділи протигази й перевірили приміщення. Та нікого не знайшли. Коли ж під ранок таки впоралися з вогнем, обвуглене тіло хлопця лежало поверх горішніх балок і мотлоху.

Петро Піляй, керівник Макарівського РВ МНС: «Він був при вході в будівлю. Но поскільки в чердачному приміщенні було оборудовано місце, де вони ночували, то він по всій відомості туди вскочив і зразу піднявся наверх. Стеля обвалилася і коли його знайшли, то він був зверху».

Причиною пожежі, що знищила весь бізнес, власники ресторану вважають підпал. Кажуть - це справа рук конкурентів.

Оксана, співвласниця ресторану: «Все дуже серйозно продумано. Підпалили зовнішню сторону мангала. Зверху мангал не горить і вітер був в сторону ресторану, тобто все продумали. Коли запалювали, вони знали, що в приміщенні були люди. Це задумувалося, як вбивство 4-5 людей і це найстрашніше».

Експерти версію про підпал уже підтвердили. На зовнішній стіні шашличної вони знайшли сліди легкозаймистої речовини. Кому став на заваді ресторан - тепер дізнаватиметься міліція.

Андрій Герко, Аркадій Моос, НТН