Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2009, 09:33 Пожежі
Причина трагедії у Дніпропетровську – невчасно викликані пожежники!
Причина трагедії у Дніпропетровську – невчасно викликані пожежники!

Зайнялося о першій ночі. На пульт чергового МНС надійшло повідомлення – на проспекті Гагаріна горить зала гральних автоматів. Городяни про лихо дізналися тільки вранці.

Світлана, свідок: «Ничего не видели ничего не слышали. Вот на против живём, взрыва не слышали. В шесть утра увидели полицейские машины, одна пожарная машина, поэтому решили, что что-то криминальное. По радио слышали где-то 10 трупов тринадцать раненых».

Цілу ніч рятувальники з’ясовували особи загиблих. Адже вранці окрім десятків витріщак на місце трагедії приїхали люди, що не дочекалися рідних.

Зі слів свідків, спалахнуло біля вхідних дверей. Тому шість десятків відвідувачів та працівників опинилися у полоні вогню.

Володимир Шандра, міністр з надзвичайних ситуацій: «Причина пожежі – возгорання автомата, ігрового автомату. В результаті задимлення загинуло дев‘ять осіб, одинадцять в лікарні, одна людина в тяжкому стані».

Володимир Павлов, головний лікар обласної лікарні м. Дніпропетровська: «Ожоги незначительные, два или три в отдельных местах. Все парни. Угрозы жизни никому нет. Все больные получили нужное сразу же лечение на месте происшествия, очень быстро доставлены к нам, всё делалось организовано».

Однією з причин трагедії фахівці називають недбалість працівників закладу. Адже ті спочатку покладалися на власні сили.

Віктор Бондар, губернатор Дніпропетровської області: «Ми просто маємо констатувати некваліфіковані дії персоналу, бо спочатку начебто вони самі намагалися гасити пожежу, а потім тільки викликали службу МНС, яка через три хвилини приїхала і професійно почала гасити пожежу і витягувати людей».

За словами рятувальників, єдиний аварійний вихід був замкнений. Тож двері довелося вибивати.

Володимир Шандра: «Була паніка, не могли вийти, зараз розбираємося з причинами возгорання, чи були чи не були захаращені виходи, чи не було перевантаження електропроводки, ведеться слідство, відкрита кримінальна справа».

Поки правоохоронці шукатимуть винних, на Дніпропетровщині певний час буде не до розваг.

Віктор Бондар, губернатор Дніпропетровської області: «Я підписав рішення про тимчасову зупинку всіх розважальних центрів по території області, казино, ресторани, дискотеки, нічні клуби, тобто там, де велике скупчення людей в закритих приміщеннях та житлових будинках. Їх не відкриємо, поки не перевіримо».

Із Дніпропетровська Олександр Дем’янчук, Артур Терещенко, НТН.