Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2009, 08:56 Пожежі
Львівський крадій спалив квартиру, щоб знищити сліди злочину
Львівський крадій спалив квартиру, щоб знищити сліди злочину

Поки рятувальники боролися з полум’ям, правоохоронці шукали очевидців. Міліціянти припустили - помешкання підпалили, адже замок в дверях квартири був виламаний.

Власники згорілої квартири на той час тільки повернулися додому. Їхня підозра одразу впала на знайомого сусідів, з яким у них неодноразово виникали конфлікти. Того дня він теж приходив у гості.

Віктор Уланов, керівник Залізничного РВ міліції м. Львова: «Він вів себе спокійно. Розказував, що він побачив пожежу, він помагав гасити вогнеборцям і в той час виніс телевізор, щоб його не було пошкоджено».

Однак ці слова рятувальники спростували. А під час обшуку в підозрюваного знайшли паспорт власниці квартири, а згодом й телевізор, який він, начебто, рятував. Лише тоді чоловік зізнався, що підпалив помешкання.

Віктор Уланов, керівник Залізничного РВ міліції м. Львова: «Він дійсно, випивши, вирішив помститися за нехороші слова. Увірвався в квартиру, в квартирі брати не було що. Він забрав тільки телевізор і паспорт власниці. А щоб приховати сліди злочину, підпалив квартиру в трьох місцях. У кімнаті, де він вчинив підпал, повідлітала штукатурка, вигоріла практично повністю квартира. На 90% пошкоджена квартира. Попередня оцінка збитків – 120 тисяч».

Про масштаби пожежі згадують і мешканці будинку.

Мешканка будинку: «Горіло сильно, наскільки я знаю. Але я не бачила там нічого, бо я не заходила до хати. Три кімнати згоріло. - Довго їх гасили? - Довго гасили, і довго горіло. Бо поки покликали... Бо їх там нікого не було. Пожежу погасили, аж тоді господарі прийшли».

Тільки нещодавно палій вийшов із в’язниці - відсидів за вбивство. Тепер повернеться до тюремної камери років на 10-15.

Уляна Сенько, Юрій Котоус, НТН