Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 квітня 2009, 09:01 Пожежі
Черговий самопідпал у столиці. Докладно
Черговий самопідпал у столиці. Докладно

Вогонь повністю знищив помешкання. Господаря ж врятували пожежники. Він пручався і просив цього не робити. Приблизно опівдні з квартири будинку номер сорок, що на Васильківській, завалував густий дим. Вогонь швидко перекинувся на балкон вищого поверху. Перелякані мешканці викликали рятувальників. Сусідка: «Мы были дома. Просто было слышно грохот, как будто бы шкаф упал. Потом муж открыл двери, и воняло дымом, и всё. А потом приехала пожарка».

На місці бійцям МНС розповіли, що у квартирі, де палає вогонь, є старий господар.

Ігор Михненко, заступник керівника Голосіївського РУ ГУ МНС м. Києва: «Потерпілий знаходився на кухні. Але в цей момент вся кімната та балкон були охоплені полум’ям. Внаслідок даної пожежі він отримав опіки різного ступеню тяжкості».

На думку експертів, зайнялася оселя номер 58 не випадково. Обсмалений господар устиг повідомити, що то він накоїв собі лиха.

Ігор Михненко, заступник керівника Голосіївського РУ ГУ МНС м. Києва: «Було встановлено, що власником квартири за допомоги бензину було розлито його по всій квартирі, і самостійно підпалив її. Він був при свідомості, але при рятуванні, коли бійці його виносили з його квартири, лунали з його сторони фрази, що він не хоче жити і хоче покінчити життя самогубством».

Сусіди ж іншої думки про погорільця. Кажуть: пенсіонер був при розумі і ніколи не помічали за ним суїцидальних настроїв. Проте із фактами намагаються не сперечатися. Віктор Васильович теж каже, що то нормальний чоловік, не випивака. Інколи навіть спілкувалися на різні теми.

Віктор Васильович, сусіда: «Мне кажется, это очередные выдумки, что человек хотел закончить самоубийством. Я не верю в это. При своём здравии и ум всё нормально. И, тем более, накануне я разговаривал с ним - нормальный человек».

Надворі люди також переконують знімальну групу, що пожежу спричинив недопалок, що впав на балкон. Та рятувальники кажуть: постраждалий сам усе розповість, коли одужає. Нині він в опіковому центрі.

За останній тиждень це вже другий самопідпал у Києві. Кількома днями раніше в Солом’янському районі чоловік ледве не пустив за димом 5-поверхівку.

Погорільця також виносили з полум’я силоміць. Щоправда, тим палієм керувало не бажання накласти на себе руки, а зелений змій.

Олександр Дем’янчук, Олександр Кругліков, НТН