Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2009, 10:58 Пожежі
На Полтавщині у вогні загинула ціла родина
На Полтавщині у вогні загинула ціла родина

Повідомлення про те, що в селі Шевченках горить житловий будинок, надійшло до МНСівців о третій ночі. Першим полум`я побачив тракторист, який їхав трасою.

Вогонь, що виривався з вікон хати, було видно здалеку – за 1,5–2 кілометри, – згадують сусіди, яких розбудив водій.

Наталія Костиленко, сусідка: «Сказав: горить тьоті Люсі хата. Ми всі повибігали, прибігли туди, почали стукати у вікна, кричать, щоб кого-небудь врятувати. Нікого не було чути. Хлопці наші порозбивали вікна, почали туди заглядать, намацали ногу чи руку, я не помню вже, і витягли дєвочку Аню. Всіх остальних не змогли».

Одразу після цього в будинку пролунав вибух, і кімнату охопило полум`я. Дитину та її 38-річного вітчима, який зміг вискочити з оселі, сусіди відвезли до районної лікарні. 12-річна дівчина дістала тяжкі опіки й отруїлася чадним газом.

Станіслав Омельченко, заввідділу Глобинської районної лікарні: «Стан потерпілої середньої тяжкості. Ми зв`язувалися з опіковим центром Кременчука, думали повезти туди. Рекомендували до завтрашнього дня проводити інтенсивну терапію і виводити з шоку».

У чоловіка обгоріло 5 відсотків тіла. Його доправили до Кременчуцького опікового центру.

Пожежники, яких сусіди викликали вже після того, як почав обвалюватися дах будинку, лише констатували: загинули господар і господиня, їхні донька та онука-немовля. Причину загорання встановлюють.

Лариса Темник, Сергій Блавацький, НТН