Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2009, 13:06 Пожежі
Поки тато випивав, його син вчадів удома
Поки тато випивав, його син вчадів удома

Замурзане личко, брудна одежина і невибагливі іграшки. Вона тільки у третьому класі, а вже знає, як доглядати дітей і поратися по господарству.

Донька: «Мама сьогодні приїде в п’ять часов. А тато... не знаю».

Так уже повелося у їхній родині. Мати з досвіта дає лад телятам, а тато - пляшці оковитої.

Молодиця сама забезпечувала чотирьох дітей і чоловіка. Голова сільради згадує, як не раз ходила до багатодітного татуся, хотіла напоумити.

Галина Яременко, Розалієвський сільський голова: «Що я їм говорила? Щоб він відвідував. Той казав: на роботу ходив. Тому що сім’я - багато діток. Четверо все-таки було – треба їх виховувать, одягати. Ну, в нього така реакція. Така безалаберна людина».

Разом із братами-п’ятикласниками дівчинка гляділа найменшого хлопчика в родині. Він був тяжко хворий. З малюком завжди мав бути хтось старший. Тому всі діти ходили до школи по черзі.

Тетяна Марущак, вихователька: «Непостіраний був, занехаяний. Буває, сам невмитий приходив, так ми казали, так шуткували: у вас що, вода закінчилися вдома? А хлопчики, що кажуть: що нам мама залишила, те ми і вдягли».

Того фатального дня дитину довірили 35-річному батькові. Чоловікові швидко набридло глядіти сина. Він замкнув хлопчика в хаті й повіявся до генделика. Поки батько пив, малюк грався із сірниками.

В’ячеслав Чешківський, старший слідчий Білоцерківської районної прокуратури: «В результаті необережного поводження з вогнем загорілася постільна білизна, що призвело до того, що дитина задихнулася угарним газом».

Двері відчинила мати, коли повернулася додому. Просто біля порогу лежало посиніле тільце її наймолодшого сина. Перед смертю він силувався відчинити двері, але у трирічного малюка забракло сил.

В’ячеслав Чешківський, старший слідчий Білоцерківської районної прокуратури: «За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 166-ою Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність - позбавлення волі від 2-х до 5-ти років».

Оскільки чоловік офіційно є годувальником іще трьох дітей, то суд може суттєво пом’якшити покарання. Правоохоронці кажуть - горе-батькові можуть навіть призначити «умовно». Чи полегшить життя дітей така ласка Феміди, покаже час.

Дмитро Ільчук, Олександр Данилов, НТН