Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2009, 10:56 Пожежі
Коротке замкнення вкоротило віку 85-річній жінці
Коротке замкнення вкоротило віку 85-річній жінці

О пів на шосту ранку чергова медсестра будинку для людей похилого віку, що в селі Крилові, почула крики з палати на першому поверсі.

Прибігши туди, жінка побачила, як горить ліжко й одяг на 85-річній Єві Климчук. Хвора бабуся самостійно пересуватися не могла. Медсестра покликала на допомогу. Працівники встигли винести з палати трьох сусідок старенької, але врятувати її саму не змогли – в неї понад 70 відсотків опіків тіла.

Олександр Кривоблоцький, працівник будинку для людей похилого віку: «Я прибіг в трусах, бачу вогонь у вікні, виніс одну бабку через вікно, ще одну, а одна вже лізла рачки по коридору…»

Поки медики надавали допомогу бабусям, які добряче наковталися диму, персонал будинку гасив у палаті пожежу.

Роман Пелех, керівник відділу ГУ МНС України в Рівненській області: «До моменту приїзду пожежників медперсонал самотужки ліквідував пожежу, вогонь пошкодив речі і стіни кімнати… Зараз працівники МНС проводять перевірку по факту пожежу, та встановлюють її причини».

Утім фахівці припускають, що зайнялося через коротке замкнення.

Рятувальник: «Тут на стіні стояв цей світильник і тут він включався у цю розетку…»

Працівниця будинку для людей похилого віку: «Може вона ту розетку ногою дернула, що воно почало так горіти… килим горів, а в баби носки…»

Тетяна Корпусова, Микола Прокопчук, Рівненьска область, НТН.