Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 квітня 2009, 11:20 Пожежі
Мешканці цілого будинку потерпають від нападків на сусіда-бізнесмена
Мешканці цілого будинку потерпають від нападків на сусіда-бізнесмена

Сусідів, очевидно, як і батьків не обирають. Мешканців цього будинку із сусідом не пощастило. Місцевому бізнесмену цієї осені підпалили джип, вже через кілька місяців у його квартиру через вікно закинули невеличку саморобну бомбу, а сьогодні вночі підірвали дві каністри з бензином у під’їзді, де він живе.

Сусіди вибухонебезпечного бізнесмена таким кримінальним війнам уже навіть не дивуються, сприймають їх як належне.

Сусід: «Ну, кинули каністру, взорвали. Пройдіть, подивіться».

О п’ятій ночі Сергій відчув, що жарко стає. Як добіг до дверей, побачив – ті перекосилися від полум’я, а вогонь палає просто в коридорі його квартири.

Сергій, постраждалий сусід: «Да, сгорел счетчик. Потому что огонь был полностью. – Вогонь отак сюди зайшов? – Да, я могу вот даже кепочку снять, показать, как я обгорел».

Під звуки пожежі ще й стріляли з пістолетів – кажуть місцеві мешканці. Хто такий і чим займається цей таємничий сусід-бізнесмен - у під`їзді розповідають неохоче. Кажуть одне - мабуть добре він комусь насолив, якщо вже втретє таке коїться.

Сергій, постраждалий сусід: «Температура була така, шо лопнув стеклопакет. Я сам займаюсь металопластиковими вікнами, і якби це було неправильно запаковане вікно, то він би або так лопнув, або так, а це – от температури. От був ше карниз, також лопнув».

Нині у дворі його називають героєм. Тепер Ігор із гордістю показує, як цієї ночі своїм вогнегасником під’їзд урятував.

Ігор Тушинський, мешканець села Немішаєвого: «А я вот пару тройку дней назад повесил, он стоял вон там, видите. Заскочил бегом, вырвал чеку и бегом. Он углекислотный, можно тушить, шоб током не ударило. И так сбил пламя, люди ж в окна выглядывали, не могли спуститься».

Уже тепер сусіди підраховують збитки. Під’їзд двоповерхового будинку згорів ущент.

Руслан Лаврухін, постраждалий сусід: «Сами переделывали проводку, никого не ждали. И вот так сгорело. Просто жалко».

Дві гумові кулі відправили бізнесмена в лікарню. Міліціянти й самі не раді таким бандитським розбіркам просто в себе під носом. Обіцяють розібратися – з ким же не поділився горе-бізнесмен.

Олександр Шаповал, керівник Бородянського РВ міліції: «На даний час розглядаються версії, проводяться оперативно-розшуковувальні заходи. Одна із версій – підприємницька діяльність. Це найбільш вірогідно».

Борис Сачалко, Ігор Молчанов, НТН.