Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2009, 11:54 Пожежі
У власному помешканні згорів киянин, а квартиранти вже викидають його речі
У власному помешканні згорів киянин, а квартиранти вже викидають його речі

Близько 18-ої години перехожі побачили дим, що валив з вікна будинку на Чоколівському бульварі. Дівчата відразу запідозрили лихе й побігли на допомогу. Шукати осередок вогню не було часу. Тому самовидці викликали рятувальників.

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС міста Києва: «Із вікна ішов сильний дим, двері було заблоковано. За допомогою драбини наші хлопці проникли в приміщення. Було багато диму, кімната повністю була охоплена полом’ям. Під час пожежі виявили труп господаря квартири».

За попередньою інформацією, чоловік загинув від чадного газу. І вже потім вогонь зробив свою чорну справу. Причина трагедії традиційна: алкоголь та куріння в ліжку. Сусіди ж і без експертизи переконані, що чолов’яга загинув через свій спосіб життя. Кажуть, останнім часом він не просихав і багато курив. Через це постійно його сварили. Та й пожежі у цій квартирі - явище не нове.

Ірина, сусідка загиблого: «Он выпивал и курил. И это не первый раз. Просто каждый раз удавалось спасти. Не знаю, может, из-за сквозняка такое пламя было. Там выгорело. Там, понимаешь, две комнаты. Там, видимо, была открыта форточка, и все пламя отнесло туда».

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС міста Києва: «Усі ці пожежі. Так сусіди казали, що це 4-й. Були ці пожежі ліквідовані підручними засобами і пожежні підрозділи не викликалися».

За словами сусідів, загиблий був привітний, мешкав самотньо. Розповідав про дружину за кордоном. Однак з нею практично не спілкувався, а жив тільки з оренди своєї кімнати.

Дружина загиблого має повернутися з Америки за кілька днів. Тим часом квартиранти з невідомих причин вже почали звільняти квартиру від речей небіжчика.

Така поведінка винаймачів приміщення занепокоїла сусідів. Мовляв, чужі люди відчули себе спадкоємцями.

Квартиранти: «Давайте так, давайте не будем все. - Вы шо, ненормальные. Выезжайте с квартиры. - Мы выедем. - Вы не имеете права находиться. - Мы выедем, успокойтесь. - Вы не имели права трогать вещи погибшего человека».

Христина, сусідка загиблого: «Они не имеют права трогать вещи человека, который умер. По закону, даже по человеческому. Он вчера только сгорел. Уже видите, мешают его вещи».

Люди сподіваються, що ситуацію з орендарями розв’яже дружина загиблого. Своєю чергою рятувальники нагадують: і трагедії, і усіх неприємностей можна було уникнути. Треба лише дотримуватися правил безпеки та бути обережним з вогнем.

Олександр Дем’янчук, Віталій Савченко, НТН