Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2009, 09:54 Пожежі
У столиці зайнявся Печерський ринок
У столиці зайнявся Печерський ринок

Спалахнуло посередині торговельного ряду – зайнялася ятка з харчами. МНСівці прибули на місце за три хвилини. Це все завдяки тому, що від пожежної частини до ринку – 150 метрів. Проте навіть за цей час встигли підсмажитися сосиски в п’яти ятках, адже їхні пластиковим перегородкам швидко горять.

Володимир Бондаренко, керівник Печерського РУ ГУ МНС України: «В связи со сложностью и категорийностью этого рынка был присвоен повышенный ранг этому пожару, поэтому участвовали подразделения из соседних районов Киева».

Полум’я локалізували за лічені хвилини. Й одразу взялися з’ясовувати причини пожежі. Зайнялося через коротке замикання холодильника однієї з яток. Слідчі виявили електропроводку, що дихала на ладан. Чия це недбалість, з’ясовує міліція. На ринку ж від коментарів утримуються.

І вже підрахували збиток. Повністю згоріли – чотири торговельні місця, ще п’ять – частково. Добре, що обійшлося без трагедії. Втім це не єдине громадське місце, що постраждало від пожежі. У тому ж Печерському районі загорілася вентиляція в підземному торговельному комплексі біля метро Дружби народів.

Володимир Бондаренко, керівник Печерського РУ ГУ МНС України: «Причина возгорания – от накопления жиров в дымовентиляционной шахте, воспламенение и от них это все перешло на кабеля электрические».

Вогню тут практично не було, а ось диму вистачало. Всіх відвідувачів пожежники вчасно евакуювали, а комплекс – знеструмили. Нині там відновлюють проводку.

Олена Ткаченко, Олександр Данилов, НТН.