Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2009, 12:09 Пожежі
Сталася пожежа в гуртожитку міста Полтави. Постраждалих немає!
Сталася пожежа в гуртожитку міста Полтави. Постраждалих немає!

Зайнялося в одній зі студентських кімнат на третьому поверсі о 18.20, коли чотирьох господинь помешкання там не було. Хвилин на 10 вийшла з кімнати й Людмила, яка першою побачила пожежу. Згадує, від переляку не могла зрушити з місця.

Людмила Матвієнко, студентка: «Була велика кількість диму. І в кінці кімнати, де стоять наші ліжка – горіло. Я вибігла в коридор, крикнула: «Пожар». Позбігалися студенти».

Самотужки загасити вогонь студентам не вдалося, викликали рятувальників. Бійці МНС одразу почали евакуювати людей з будівлі. Перевіряли кожну кімнату, адже була загроза отруєння чадним газом. 144-ро осіб вийшли самостійно. А ось двері 20 кімнат довелося вибивати, щоб вивести звідти мешканців. Хлопці й дівчата зачинялися, щоб у такий спосіб врятуватися від полум’я. Один зі студентів вирішив пересидіти на ліжку з мокрим рушником на голові.

Андріан Орліковський, керівник ГУ МНС у Полтавської області: «Приехали бысто, быстро потушили».

Оперативно працювали всі служби – МНС, охорона гуртожитку, яка вчасно сповістила про пожежу, бригади міськсвітла, водоканалу, медики. Тож вогонь локалізувати швидко.

Богдан Коробко, в. о. ректора полтавського Національного технічного університету: «Завдяки злагодженим діям служби охорони гуртожитку, підрозділів МНС загорання було локалізоване. Ніяких загроз життю не сталося. Все це відбувалося протягом 20-30 хвилин».

Полум’я знищило меблі, оргтехніку, одяг, пошкодило сусідні кімнати й коридор. Рятувальники припускають, що зайнялося від короткого замикання в електро-розетці. На місці працює оперативна група Головного управління МНС області.

Сергій Блавацький, Світлана Наталенко, НТН