Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 березня 2009, 19:00 Пожежі
У столиці ледь не вибухнув бензовоз
У столиці ледь не вибухнув бензовоз

Водій з двадцятирічним стажем прямував до столиці – віз бензин. Але до місця призначення – АЗС - не доїхав якихось ста метрів. Відчув сторонній шум - у вантажівки щось зламалося. Не встиг зупинитися, як машина спалахнула.

Валерій Степаненко, водій бензовоза: «Скрежет появився. Я став на обочину. Тут пламя появилось. Опредєлив, що одірвало скобу на кардані, вдарило по трубах, і попав бензин на вихлопний колектор. Питався огнєтушитєльом тушить, но пізно було – так горіло. Намагався сам спасаться і людей спасать».

Пожежні спрацювали оперативно - вже за сім хвилин на місце прибули наряди з Броварів та Києва.

Сергій Пятенко, пожежник: «На базі автомобіля знаходилось 11 тонн, а на причіпі 7 тонн. Тобто, ви самі розумієте, якби вибухнула така кількість бензину, це була б надзвичайна ситуація. На ліквідацію пожежі було витрачено близько хвилин 15-20».

За словами вогнеборців, якби МАЗ таки дістався столичної заправки і спалахнув вже там – стався б потужний вибух і загинули люди. Цікаво, що водій не мав права перевозити бензин. Як з`ясували даївці, свідоцтво на перевезення небезпечної рідини було прострочене.

А на вихідних в столиці сталися 13 дорожньо-транспортних пригод. У них дістали травм 18-ро осіб. Єдина аварія з фатальними наслідками сталася на вулиці Заболотного. Водій позашляховика не впорався з кермуванням і на шаленій швидкості влетів в електроопору.

Ігор Пилипенко, командир гірничорятувального відділення МНС м. Києва: «Судя по тем бутылкам, которые находились в салоне, человек употреблял спиртные напитки. Плюс скорость – машина быстрая. Не справился человек, расслабился. Да и, видите, погода какая».

28-річного водія не врятували ані повітряна подушка, ані пас безпеки. Незважаючи на потужний удар, від якого автівка перетворилася на брухт, а двигун просто відлетів у бік, пасажир залишився живий. У нього струс мозку та численні ушкодження.

Олексій Бєльський, Микола Шинкар, НТН