Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 березня 2009, 11:50 Пожежі
На Закарпатті не врятували 2-річного хлопчика з вогню
На Закарпатті не врятували 2-річного хлопчика з вогню

Місце присипане попелом – ще вчора тут стояла халупа, в якій мешкала жінка з двома дітьми. Коли хатина спалахнула, в кімнаті спав дворічний малюк. Старший – 3-річний - грався надворі.

Римма Романюк, мати загиблого: «Я пришла, набралам води, пришла, якраз дітям їсти хотіла зварити. Я прийшла, а вже начало тут дуже сильно горіти всьо. Ми хотіли затушити, не як не могли, вже начали носити воду, щоб спасти дитину, і ніяк не могли спасти, бо дуже сильно шифер стріляв, і туалет, всьо горіло з цеї сторони».

Жінка збудувала хатину самотужки із дерев’яних балок залізничної колії, просякнутих паливом. Полум’я швидко поглинало будинок. Згорів він за якихось 20 хвилин, кажуть самовидці.

Сильвія Фаркош, бабуся загиблого: «Біжу з муков, а то не лише ця будка горить, а вже й моя хижа горить, я вже не кричала, я вже не трогала нічого, лише документи схватила із хати. І начала кричати дитина, дитина, дитина, вже нічого мені не треба було, думаю, згорить вже і моя, най горить, піду шлятися з діточками».

На виклик приїхали пожежники. Та врятувати малюка не змогли.

Федір Филип, співробітник управління МНС у Закарпатській області: «На час прибуття пожежних підрозділів, було вже запізно, дерев’яна будівля, в якій проживали ці люди, вона вже фактично догорала, шось врятувати – дитину чи майно, було вже неможливо, тому шо вся будівля, дерев’яні конструкції будівлі були на той час охоплені полум’ям».

Спричинило пожежу порушення правил монтування й використання грубного опалення. Старшого синочка Римми забрали до дитячого будинку. Сама жінка мешкає у знайомих. На поховання дитини гроші збиратимуть усім табором.

Леся Коваль, Юрій Ковальов, Закарпаття, НТН