Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 лютого 2009, 09:39 Пожежі
Мстивий п‘яничка мало не зруйнував багатоповерхівку
Мстивий п‘яничка мало не зруйнував багатоповерхівку

Квартиру номер чотири в одному із жмеринських багатоквартирних будинків на вулиці Радянській завше вважали галасливою.

33-річний господар полюбляв заглядати в пляшку. Відтак, родинні розбірки тут були звичайним явищем. Та цього разу п‘яничка пішов далі. Аби помститися дружині, чоловік відкрутив шланг плити, напустив газу і... запалив сірника.

Вибух був такої сили, що в квартирі вилетіли геть усі двері та вікна, у ванній кімнаті завалилася стіна. Так само без дверей залишилися три сусідні помешкання. Пошкоджені вікна і в сусідньому будинку.

Михайло Ковальчук, мешканець будинку: «Меблі, вікна, п’ятеро дверей. Дивись, повиривало аж туди. П’ятеро дверей. Балкон повністю п’ять метрів лоджія вилетіла. Вікно в спальні, в залі. І в кухні».

Руслан Нечипоренко, мешканець будинку: «В нас на другому поверсі пошкодило тамбурні двері і вирвало замок вхідних дверей в квартиру. Просто, був вибух. Буквально пару хвилин ми опам’ятатися не могли – шо і як і до чого. Крики, галас – люди на вулиці. Пожежники, медична служба, міліція відразу під’їхали. Буквально пару хвилин – всі були на місці. Начали розбирати».

У винуватця події 50% опіків тіла, він в реанімації. Його дружина з маленьким сином знаходилася на той час у сусідів. На щастя, ніхто з мешканців будівлі не постраждав. У пошкоджених квартирах тривають відновлювальні роботи. Витрати на ремонт взяла на себе Жмеринська міськрада.

Віталій Кашубський, перший заступник Жмеринського міського голови: «Це за рахунок міської ради. Тобто, міського бюджету. У нас є спеціальний фонд. Який наповнений у нас. На всякий випадок. І кошти ідуть з цього бюджетного фонду».

Наразі працівники газового господарства проводять перевірку – мають остаточно встановити причину вибуху. Окрім цього ближчим часом газовики перевірять всі багатоповерхівки міста. В першу чергу це стосуватиметься осель самотніх пенсіонерів.

Ігор Філінович, Керівник Жмеринського РВ МНС у Вінницькій області: «Зара газова контора проводить перевірку всіх вентиляційних каналів щоб не було там виявлених тріщин, не було всіх умов щоб призвело до послідуючих наслідків. То єсть вибухів і загорань».

Проти підривника порушено кримінальну справу. Відтак, окрім тривалого лікування на нього очікує ще й покарання – від трьох до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Юлія Шипунова, Валерій Шпак, НТН.