Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2009, 09:24 Пожежі
Куріння в ліжку в нетверезому стані забирає життя українців
Куріння в ліжку в нетверезому стані забирає життя українців

Йому було 55, їй – 92. Одинаками Микола та Анастасія Петрівна проживали у станційному будиночку не так давно. Ще кілька років тому ділили житлову площу з іншою родиною. Але відколи та вибралася, контроль за літньою жінкою і її сином-алкоголіком урвався.

Він запив ще більше, а курив і нагорі, і в коморі, і навіть у ліжку біля телевізора. Кілька місяців тому займання килима від Миколиних недокурків попередили робітники залізничного переїзду. Цього ж разу вчасно до садиби пияка вони не потрапили.

Ольга Пильчук, чергова залізничного переїзду «Голоби»: «Десь було хвилин 10 на дев‘яту. Заходжу завжди кажу, Коля, привіт! Откриваю – дим. Двері були не закритими. Кажу, Коля, чого в тебе стільки диму? А як вже я піднялася на верх до себе, то до мене дійшло – щось не те, бо крепко було багато диму».

Вже за десять хвилин на місці події працювали рятувальники. Шукати їм серед вогню довелося одну особу – сина власниці помешкання витягнув на двір залізничник.

На жаль, лікарі «швидкої» констатували смерть – чоловік вчадів від їдкого диму. Не врятувалася і Миколина мати.

За попередніми висновками МНСників, до пожежі у станційному будинку призвела елементарна недбалість. Швидше за все, пияк не загасив недопалка і заснув у кріслі. В селі кажуть, про таку розв‘язку чоловіка попереджали, але він не зважав.

Юлія Белінська, мешканка с. Голоби: «І курив, і пив. То син її. Він вже відколи ця незалежна держава, ніде не працював. Жив на бабиній пенсії».

Від початку року в області сталося 65 пожеж та займань. Дев‘ятеро людей загинуло. Головне управління МНС краю вкотре попереджає про недопустимість функціонування в будинках несправного пічного та електрообладнання. А головно, про небезпеку куріння у нетверезому стані.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН.