Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 січня 2009, 08:39 Пожежі
У столиці в пожежі загинула жінка. Заснула із цигаркою в руках
У столиці в пожежі загинула жінка. Заснула із цигаркою в руках

Сенсом життя сімейної пари, що мешкала на вулиці Китаївській, була оковита. Її вживали щодня.

Олександр Миколайович, сусід: «Чоловік і жінка, яким вже за 50. Люди, які останні 10 років ніде не працювали, вели праздний спосіб життя. І коли, наприклад, ми зранку йшли на роботу, вони спали, а вночі це все переходило в п’янки, гулянки».

Начаркувавшись, полюбляли покурити. Кілька разів сусіди бачили, як перелякане нетверезе подружжя викидало надвір охоплені полум`ям ковдри.

Останнього разу не пощастило. Надто міцно заснула жінка з цигаркою в руці. Укривало, а за ним і старий будинок спалахнули одразу.

Олег Черчукан, заступник керівника Голосіївського РУ МНС м. Києва: «В цій кімнаті сталося загорання. Стіни дерев`яні, бистре поширення вогню, внаслідок чого громадянка не змогла вийти із вогню і загинула».

П`яного, як чіп, чоловіка, який спав в іншій кімнаті, врятували МНСники. Він прокинувся і зрозумів, що сталося, лише за кілька годин. Відновлювати житло доведеться не тільки погорільцеві, а й його сусідові.

Олександр Миколайович, сусід: «Коли ми прийшли – вжахнулися. Кімната, яка фактично соприкасається, почала горіти. І завдяки пожежникам, вони зупинили пожежу, але житло прийшло в повну негодність. Тепер думаємо, де шукати кошти і востанавлювати. Тому що прав на це житло у нас нема. І в ЖЕКу порадили – тільки за свої кошти».

Випадок на Китаївській – не виняток, а правило. Від початку року в Києві сталося понад півтори сотні пожеж. Здебільшого через куріння в ліжку та використання нестандартних обігрівальних приладів. У вогні загинуло 11-ро осіб.

Олексій Бєльський, Святослав Мелешкін, НТН