Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 січня 2009, 11:05 Пожежі
Побутовий газ спричинив пожежу в квартирі 70-річного дідуся
Побутовий газ спричинив пожежу в квартирі 70-річного дідуся

Більше двох років в цій квартирі не було опалення. На численні звернення комунальники не реагували. Тому господар обігрівався побутовим газом.

Віра Гаврилівна часто бувала тут – доглядала за чоловіком. Неодноразово зверталася до ЖЕКу, щоб повернули тепло в квартиру. Останнє звернення віднесла за 2 дні до трагедії, але ніхто з комунальників до діда так і не завітав.

Віра Гаврилівна, сусідка: «В ЖЭК обращались и звонили, говорили. Месяц назад мы узнали, что он включает и зажигает газ. Просили принять меры, ибо это чревато последствиями. Отреагировали просто никак».

Відсутність тепла в квартирі старий компенсував газом. Сусіди кажуть, що у нього була постійно ввімкнена плита. Через це сусіди почувалися вкрай незатишно.

Надія Соколенко, сусідка: «Да у него газ горел день и ночь. Он выходит в магазин – газ горит, ложится спать – газ горит. Я над ним жила все эти три года на вулкане».

Рятувальники припускають, що саме це й стало причиною загоряння в квартирі. Якби не вчасно викликані пожежні, наслідки було б важко передбачити. На щастя, минулося, і рятувальники надали діду першу медичну допомогу. Нині він з численними опіками перебуває в лікарні. Медики оцінюють його стан здоров`я як тяжкий.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН