Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2009, 11:09 Пожежі
У Криму з’ясовують причину пожежі, внаслідок якої загинули 5 людей
У Криму з’ясовують причину пожежі, внаслідок якої загинули 5 людей

Інформація про те, що на вулиці Толстого горить будинок, надійшла до пожежної частини близько сьомої ранку. Повідомила жінка, яка мешкає поруч.

Свідок: «Я собиралась на работу и вышла на улицу чисто по хозяйству. Это было минут 15-20 седьмого. На порог, и как-то сразу запах почувствовала горелого… Из-под крыши дым идет… Выбежала, начала тарабанить, никто не открыл. Вызвали мы пожарных, потом вызвали скорую помощь».

Рятувальники прибули за 3 хвилини, позаяк від будинку до пожежного підрозділу Білогірська - кілометр. Площа займання невелика - в будівлі дві маленькі кімнати. Тож вогонь загасили за 15 хвилин. У вкрай задимленому приміщенні знайшли 5 трупів: двох чоловіків 43-х та 45-и років і трьох жінок у віці від 33-х до 39-ти років.

Павло Олехнович, керівник відділу ГУ МНС в АР Крим: «В настоящее время силами милиции и подразделений МЧС проводятся мероприятия по установлению причин возникновения пожара. Также погибшие направлены в судебно-медицинскую экспертизу для установления причин смерти».

На сьогодні ця надзвичайна подія викликає багато питань. Насамперед, від чого загинули люди? Наковталися угарного газу чи отруїлися сурогатом алкоголю? Адже, за словами місцевих, хазяїн будинку ніде не працював і зловживав спиртним. У нього часто збиралися люди без певного місця проживання, й щоразу такі зустрічі супроводжувалися п`яними оргіями.

Не був винятком і цей фатальний день. Інше питання: від чого зайнялося? Будівля не опалювалася. Господар і гості грілися примітивними електроприладами. Одне слово, замикання чи пожежа від недокурка? Відповіді мають дати судово-медична експертиза і слідство.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзін, Крим, НТН