Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 січня 2009, 08:42 Пожежі
У будинку луганських пияків за останні два роки померла вже третя дитина
У будинку луганських пияків за останні два роки померла вже третя дитина

Коли ж в будинку виникло загоряння, хлопчик не зміг відчинити вхідні двері й сховався в шафі. Там і згорів заживо.

Додамо, що нинішня трагедія в цьому будинку вже третя за останні два роки. Спершу від зависокої температури помер 11-місячний малюк, згодом в пожежі загинула ще одна неповнолітня дитина. І от чергова дитяча смерть. У всіх трьох випадках батьків вдома не було. Вони пиячили на стороні. Валентина Бова живе поруч із погорільцями. Каже: з ними був один клопіт – батьки постійно пили. 6-річний хлопчик часто залишався на господарстві сам.

Сам був і того горезвісного вечора – мати зі своїм коханцем закрили його й пішли святкувати. Пожежі не бачили. Жінка прибігла, коли вже все було охоплене полум’ям.

Валентина Бова, сусідка: «Мы видели, как вот это шифер уже падал. Мы в половину одиннадцатого вышли, оно все здесь пылало. Дед мой подошел сюда – хозяин, ну, Колька он для меня, хлюпал воду, а ее, Бог ее знает. А я вот там с внуком стояла и не подходили. Дете так испугалось».

Рятувальники, які прибули на місце за лічені хвилини, загасили вогонь. Вони ж констатували масу порушень правил протипожежної безпеки – енергетики знеструмили будинок за борги. Та чоловік, будучи електриком, самотужки під’єднався до системи.

Ігор Малюк, керівник відділу Станично-Луганського РВ МНС в Луганській області: «В ходе разбирательств было установлено, что семья была неблагополучная. Ушли вечером по гостям выпивать водочку. Мальчишку закрыли просто дома на замок. Пожар произошел от короткого замыкания проводов».

Джерело загоряння було навіть не в тій кімнаті, де знаходилася дитина. Малюк намагався рятуватися, але двері були на замку.

Коли в будинку виникла пожежа, хлопчик встиг розбити вікно і випустив звідти улюблену кішку. Сам же врятуватися не зміг.

Сховатися ж від вогню маленький Руслан вирішив у шафі з білизною. У ній він і згорів. Живцем.

Микола Обертас, співмешканець матері: «Залез, начал искать его, но безрезультатно. Не подумал я, растерялся. - И где он был? В шифонере. - Вместе с шифонером и сгорел? – Да». Наразі справа знаходиться в прокуратурі. Матері за невиконання обов’язків догляду за дитиною загрожує позбавлення волі до 5-ти років.

Та навряд чи суд буде суворим, адже за місяць вона має народити.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН