Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2009, 11:52 Пожежі
За першу десятиденку 2009-го на Київщині від вогню загинуло 30 людей
За першу десятиденку 2009-го на Київщині від вогню загинуло 30 людей

Під вечір кілька селян зупинилися погомоніти біля церкви. Раптом знадвору відчутно потягло паленим і люди почали стривожено озиратися - чи, бува, не пожежа? За кілька хвилин зрозуміли, що не помилились – червоний півень залетів до оселі 48-річного Миколи Гнатенка.

Валентина, мешканка села Здвижівки: «Побачили сусіди, що з-під стріхи валив дим. Вони прибігли, а було закрито все, а потом, коли вже вибили скло, начало вже пламя, а так воно тліло. Поплавилось там все: і телевізор, і все...»

Олексій Пономаренко, керівник пожежної частини Бородянського РВ МНС: «Коли приїхали, була велика кількість людей, що допомагали водою заливати. Приїхав пожежний підрозділ. Взяли ствол першої допомоги і зайшли в будинок. Розбили вікно, загасили пожежу і на місці самої пожежі було знайдено два трупи чоловіків».

Тіло господаря знайшли в ліжку. Неподалік на підлозі лежав його гість – 62-річний односелець. Чоловіки добряче приклалися до чарки, а потім закурили.

Олексій Пономаренко, керівник пожежної частини Бородянського РВ МНС: «Вони пили горілку і палили в ліжку. Це було наявно видно – було багато пустих пляшок з-під горілки по всій кімнаті розкидано, лежали цигарки скрізь».

Коли на місці трагедії працювала знімальна група «Свідка», туди нагодилися й родичі загиблого господаря. Розповіли, як колись він був гарним будівельником, але внаслідок нещасного випадку дістав травму хребта. Останнім часом жив самотньо у батьківській хаті, а думки про нещасливу долю намагався втопити в чарці.

Валентина, мешканка села Здвижівки: «Він такий безвредний був, шутливий. У нас вообще сім’я така вся з подколками, юморіст був прекрасний , ну...»

Володимир, мешканець села Здвижівки: «Чому так трапилось? – Не треба пить горілку, перебор не нада, шоб бил. Чесно говоря, я сам люблю випить. И вот щас после етой трагедии я уже задумался, стоит ли пить».

За статистикою МНС, цьогоріч на Київщині сталися вже 72 пожежі. Через необережне поводження з вогнем 13 людей попрощалися з життям.

Андрій Герко, Кирило Коротких, НТН