Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 січня 2009, 11:57 Пожежі
Від кінця грудня Одеський опіковий центр переповнений пацієнтами
Від кінця грудня Одеський опіковий центр переповнений пацієнтами

Опіковий центр в Одесі – єдине місце в лікарні, звідки не виводиться стійкий запах пожежі. Сюди привозять іноді обвуглених до кісток пацієнтів.

До реанімації щодня кладуть хворих, яких терміново оперують. Це особливість 2009-го, кажуть лікарі – менше постраждалих від петард, зате більше дітей, на яких випадково пролився окріп. Найтяжче опіки переносять малюки.

4-річну дитину з циганської родини зараз перев’язують. До рук медиків потрапила з надтяжкими опіками. Під час приготувань до Різдва кип’ячений жир потрапив на груди, животик та ніжки. Попереду – місяць лікування.

Борис Соломаха, завідувач опікового центру Одеської міської клінічної лікарні: «Это ребенок, почти 50% ожог бульйоном, 5 числа поступил, вчера сделали первую ксенопластику, то есть убрали 20% некроза, закрыли кожей. Завтра готовим уже на вторую операцию. Крайне тяжелый конечно, 4 года, 30% и все третьей степени».

Водій маршрутки Сергій з опіками лежить уже другий тиждень. Згадує той нещасний випадок: коли після заправки автобуса перевіряв кількість палива в бензобаці... Каже, вижив дивом.

Сергій Мороз, постраждалий: «Поставил машину, чтобы идти домой. И дернуло ж меня посмотреть, сколько в баке соляры. Заправил я полный или неполный. Открываю я бак и зажигалкой токо – чвырк туда…оно как дало! Остался на мне только ремень и ботинки кожаные, все. И документы в портмоне, тоже отец затушил, остальное все сгорело».

У центрі лежать і ті, хто випадково заснув із цигаркою в ліжку, і бабусі, що не одразу відчули, як від каміну загоряється одяг. Є й постраждалі, яким допомогти вже неможливо.

Борис Соломаха, завідувач опікового центру Одеської міської клінічної лікарні: «Это уже критический ожог, когда обугливание, там уже никакая медицина не поможет, потому что сгорело все, там не то, что восстанавливать можно было. К сожалению, бывают тоже такие случаи. В прошлом году умерло двое детей у нас, и уже большие - 12-13 лет, но там были тоже и электрички, и ожоги пламенем, все».

Найчастіше в оселі займаються від ялинок. І якщо не пильнувати - сумна тенденція – щодня по 5-7 нових пацієнтів – триватиме до кінця зимових свят.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН