Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 січня 2009, 12:15 Пожежі
Для пожежників новорічні свята видалися справді яскравими
Для пожежників новорічні свята видалися справді яскравими

Гори гори ясно, доки пожежники прибудуть. Цього року вони приїжджали рідше. Кажуть – люди стали освіченішими.

Геннадій Сливинський, головний держінспектор із пожежного нагляду Святошинського району міста Києва: «Це залежить від роботи держпожежнагляду, також профілактична робота, постійні перевірки».

Та не всі кияни опанували культуру святкування. 88 разів пожежні сирени пронизували новорічну тишу. Найчастіше - в Деснянському районі, найрідше – в Печерському. Четверо осіб Різдва не пережили, а ще 5-ро Святвечір зустріли в лікарні.

Олександр Хорунжий, старший інспектор ГУ МНС міста Києва: «Однією з причин пожеж – використання електронагрівальних приладів, в результаті чого загинув 49-річний чоловік. Двоє чоловіків курило у ліжку і загинуло там. 2 вибухи газу зафіксовано у Києві. Один - у Бортничах».

Двоє заробітчан із Житомира безпечному поводженню з газовим обладнанням не вчилися. Тож 35-ти квадратних метрів будинку ніби й не було.

Олександр Хорунжий, старший інспектор ГУ МНС міста Києва: «За попередньою версією вибухнула газоповітряна суміш від балону, який обігрівав приміщення».

МНС-ники знають чимало страшних історій. Кажуть – на новорічні свята займається навіть те, що зазвичай не є пожежонебезпечним. І не через аномалію, а через – пиятику.

Геннадій Сливинський, головний держінспектор з пожежного нагляду Святошинського району міста Києва: «Для обігріву приміщень використовував газову піч, до якої підключений газовий балон. В приміщенні накопичилась велика кількість газоподібної суміші. А після того, як він захотів ввімкнути піч і виник вибух газу».

Гірлянди смерті. Це не назва фільму жаху, а новорічна реальність 50-річної киянки.

Олександр Хорунжий, старший інспектор ГУ МНС міста Києва: «Святкували новий рік. Полягали спати, і залишили увімкнену гірлянду. Від неї запалала ялинка, від неї вогонь поширився по всій хаті. В результаті жінка загинула, але вдалося врятувати доньку».

МНС-ники підбивають підсумки року минулого і сподіваються, що наступного пожеж буде менше. А все завдяки ефективності культурно-просвітницької програми.

Борис Сачалко, Кирило Коротких, НТН