Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 грудня 2008, 11:07 Пожежі
Міліціянт виніс дитину з охопленого полум’ям будинку
Міліціянт виніс дитину з охопленого полум’ям будинку

Пухкеньку й карооку Настю привезли до лікарні зовсім чорною. Медики розповідають: дитя було все вкрите сажею. Дівчинка мало не згоріла у власному будинку. Вона з мамою і старшою сестричкою вже міцно спала, коли сталося лихо.

Володимир, дідусь постраждалих дівчаток: «Воспламенение произошло от розетки, в которую был включен холодильник. Розетка была закрыта капроновой шторой и такой шторой, и видимо отсюда все и пошло».

Жінка прокинулася від запаху диму, підхопила старшу дитину та вистрибнула у вікно. Семимісячна Настя лишилася у своїй колисці. Полум’я охопило вже майже весь будинок.

Нажахана мати голосила під будинком. На крик першим прибіг сусідський парубок. Микола щойно повернувся зі служби, тому й не спав глухої ночі.

Микола Дахно, інспектор патрульної служби: «Побачив, що вона уся в крові. І з вікна клуби чорного диму йшли. Отут стояла маленька дівчинка, її дочка старша, жінка побігла до сусідів на допомогу кликати, а дівчинка сказала мені, що в домі ще знаходиться мале дитя».

Крізь вікно Микола проліз усередину і в диму майже навпомацки знайшов колиску.

Микола Дахно, інспектор патрульної служби: «Побачив кроватку, дитя в ній лежало, воно вже не плакало, нічого, воно вже просто хрипіло. Наковталося просто диму угарного».

Щоб вибратися з пекла, рятівник із дитиною на руках вибив вхідні двері. Невдовзі усіх трьох погорільців забрала швидка. Мати зі старшою донькою й досі в реанімації. З райлікарні їх вирішили перевезти до Сум.

Іван Лукашов, лікар-комбустіолог: «Ожоги до 30 процентов и у девочки, и у мамы. Ожоговая болезнь тяжелая и у девочки, и у мамы. Угроза жизни всегда есть при таких ожогах».

Немовля, ціле й неушкоджене, бавиться на руках у тітки. Медики лікують малій бронхіт, що його підхопила ще до пожежі.

Вікторія, тітка постраждалих дівчаток: «Ще ж хрипи в неї, то як кашля, плаче, а так нічого. Капризує чуть-чуть. Да, Настюш?»

Родичі кажуть - не хотіли купувати цієї хати. Слави нещасливої вона зажила, ще коли просто в кімнаті повісився один із попередніх мешканців. Відбудовувати згоріле хазяї вже не планують - шукатимуть нової оселі.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН