Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 грудня 2008, 10:50 Пожежі
У Херсоні горіла школа: постраждалих немає
У Херсоні горіла школа: постраждалих немає

На початку занять по школі почав розповсюджуватися дим. Учителі оперативно вивели учнів надвір і викликали рятувальників. На місце прибули три пожежні машини й ліквідували займання. Але один клас на третьому поверсі таки згорів, разом із частиною даху.

Вадим Заобурний, заступник керівника ГУ МНС України в Херсонській області: «Причиною пожежі було те, що школа не опалювалася, в кожному класі були встановлені 1-2 електрообігрівачі. Було перевантаження електромережі, яку від перевантаження замкнуло».

Школярі: «Мы были на втором этаже. Может, проводка плохая была. - Вас распустили, почему вы не на уроках? - Конечно, залило весь второй этаж. Нас переведут в другой корпус другой школы, завтра мы уже будем учиться».

За словами МНС-ників, під час масової перевірки напередодні навчального року школа не працювала. Тож заняття в приміщеннях розпочалися без дозволу пожежної служби.

Вадим Заобурний, заступник керівника управління ГУ МНС України в Херсонській області: «На даний момент організовані перевірки трьох закладів школи гуманітарної праці. По результатам будуть вжиті міри реагування по даній школі, в якій виникла пожежа – буде підготовлена постанова про заборону її експлуатації».

А керівник елітної школи, депутат Херсонської облради, про порушення не говорить, розповідає про звичайні проблеми з електромережею.

Артем Кияновський, директор навчально-виховного комплексу Херсонської обласної ради «Школа гуманітарної праці»: «В этот момент в классе не было включено никаких и не включалось никаких дополнительных электроприборов. Ни классный руководитель, ни воспитатель этого не делали, а перед этим мы обратились к электрикам, потому что были перепады напряжения, очень сильно выросло напряжение в сети. То есть там перегорели бытовые приборы в сети, мы это заметили, это было уже не первый раз».

Олена Ваніна, Олексій Шумський, НТН