Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 грудня 2008, 12:02 Пожежі
У Луганську загинула 5-річна дитина
У Луганську загинула 5-річна дитина

Трагедія сталася на третьому поверсі. Сусіди відчули сморід і почали шукати джерело загоряння. Воно виявилось в квартирі, де мешкала молода родина.

На той момент у квартирі був лише 5-річний Даніель. За три години до цього мати лишила його самого в квартирі і пішла у справах.

На дзвінки в двері з задимленої квартири ніхто не відповідав, тому сусіди одразу припустили, що на дитину чигає небезпека, і викликали рятувальників.

Катерина Корж, сусідка: «Бабушка прибежала открывать дверь. А ребенок изнутри еще закрылся. Вызвали скорую, вызвали пожарную, вызвали милицию, но мальчика уже не спасли. Он задохнулся».

Рятувальникам довелося нелегко - в квартиру через двері й вони потрапити не могли. Тож використали пожежну драбину.

Сергій Циганков, старший пожежник відділення рятувальників Луганського МВ МНС України: «Проникновение к вартиру производилось через балкон. После проникновения выяснилось, что есть сльное задымление, и отделение приступило к тушению пожара и поиску ребенка».

Знайденого в диму Даніеля вивели на чисте повітря і почали надавати першу медичну допомогу, аж поки до справи не підключилися лікарі. Але й вони виявилися безсилі – хлопчик віддав Богові душу ще в квартирі.

Анатолій Морозов, лікар-реаніматолог швидкої допомоги: «Во время первичного осмотра ребенок был без сознания. Все жизневажные функции у него отсутствовали. Мы начали реанимировать, но безрезультатно. К сожалению, время нахождения ребенка в очаге возгорания было длительным».

Пожежу в квартирі рятувальники ліквідували продовж півгодини. Одразу ж з’ясували і її причини – хлопчик бавився сірниками на своїй подушці. Вона зайнялася, і їдкий дим зробив свою чорну справу.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН