Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2008, 11:38 Пожежі
Чотири сім’ї через пожежу залишилися без даху над головою
Чотири сім’ї через пожежу залишилися без даху над головою

Працівники МНС опрацьовують кілька причин загоряння, серед яких, зокрема, коротке замикання. Адже проводку в будинку не змінювали кількадесят років. А ще припускають - пожежа могла статися через газозварювальні роботи в одній з квартир.

До будинку 16, на вулиці Стуса у Костополі приїхали відразу три пожежні автомобілі - горів двоповерховий житловий будинок на чотири квартири.

Сергій Мостовий, керівник Костопільського РВ ГУ МНС: «Був дуже сильний вітер, пожежа могла перекинутися на інші будівлі, будинок високий, два поверхи, пора темна, 4 квартири, не знали чи є там люди чи немає. Довелося відключити від електроенергії та перекрити газ, от такі були складнощі».

Ганна Приндюк, постраждала: «Як засвітить мені вогонь, вибігла, а верх весь горить, руки, ноги тремтять. Я побігла до сусідів, кричу Вася, хата наша горить».

Окрім пожежних погорільцям допомагали й сусіди. Мирослав Марчишин частину врятованих речей розмістив у своєму гаражі.

Мирослав Марчишин, свідок пожежі: «Єдине, що ми встигли, вогонь добрий був, то встигли винести з хати меблі, мій гараж забитий речами, машину поставив до сусіда».

Подивитися на те, що залишилося від квартири матері, приїхала й громадянка Польщі Ванда Богушевська.

Ванда Богушевська, постраждала: «Дві години спала і виїхала в чотири години з Варшави. Побачила страшну картину. Та її квартира уціліла, а згоріло господарське приміщення, там були зимові речі…»

Інші помешкання не впізнати. Вже кілька днів люди сушать на вулиці речі та одяг, який встигли винести з палаючого будинку. Ганна Приндюк і досі не оговталася від того, що залишилася без даху над головою. Пригадує, як за кілька годин до пожежі саме облаштовувала свою квартиру.

Ганна Приндюк, постраждала: «Ми проводили газ, але в три години вже нічого не варили, коли прибігає сусідка і каже, що воняє горілим… Немає нам де жити».

Сергій Мостовий, начальник Костопільського РВ ГУ МНС: «Чи будинок зносити, чи ремонтувати, чи давати їм квартири? Версії загоряння такі: тут газозварювальні роботи проводили, та й електропроводка тут непридатна з 38 року, тому експерти з лабораторії виїжджали. Ми опрацьовуємо ці дві версії».

Збудований ще 1938 року будинок вогонь пошкодив так, що для житла він вже не придатний. Тому чотири родини з маленькими дітьми змушені ночувати в сусідів та знайомих.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН