Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2008, 11:42 Пожежі
200 мешканців багатоповерхівки були врятовані від пожежі
200 мешканців багатоповерхівки були врятовані від пожежі

Валентину Авадєєву серед ночі розбудив гамір. Спочатку думала, що молодь у під’їзді бешкетує. Коли ж почула про пожежу – заніміла. Каже, від переживань ледь відкрила вхідні двері. На неї вже чекали рятувальники.

Валентина Авдєєва, постраждала: «Я открыла им дверь. Они меня за руку схватили и вытащили, вниз повели... Меня усадили и крышу тушили. Крыша еще горела».

Евакуювали з охопленого полум’ям будинку всіх мешканців. Загалом близько 200 осіб. Щоб люди не мерзли, їм терміново знайшли тимчасове помешкання.

Вадим Гончаров, керівник підрозділу рятувальників міста Брянки: «Мы эвакуировали их по лестничным площадкам. Люди шли своим ходом... Поэтапно выводили всех людей на улицу».

Леонід Руденко, керівник УЖКГ Брянківської міськради: «Сделали такое решение, что не зная очага пожара, принять решение о переселении людей. Этот вопрос был решен - Общежитие Брянковского лицея. Сработали эффективно. Пожар был потушен».

Епіцентр пожежі був в одній із квартир на останньому поверсі. Чоловікові за борги від`єднали струм. Він почав використовувати свічки. Від них і зайнялося, вогонь швидко охопив інші помешкання і дах. Нині погорілці радіють, що ніхто у великому вогні не постраждав. Газ, вода та світло мають майже всі мешканці – аварійно-рятувальні служби впоралися з цим уже наступного дня.

Геннадій Козлов, керівник Брянківського ВМ МНСУ в Луганській області: «На сегодняшний день газоснабжение восстановлено во всех квартирах. Частично отсутствует электроэнергия в сгоревшей квартире, и в квартире под ней».

Місцева влада обіцяє, що дах і під’їзди відремонтує бюджетним коштом. Вигорілі ж квартири людям доведеться поновлювати за власні гроші.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Луганська область, НТН