Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2008, 12:11 Пожежі
Шахтарі-нелегали опинилися під землею у вогняній пастці
Шахтарі-нелегали опинилися під землею у вогняній пастці

Вибух метану з послідуючим загорянням стався на нелегальній копанці о восьмій ранку. Дим з шахти побачили місцеві жителі і викликали рятувальників.

Прибувши на місце, МНС-ники констатували: до гірників не дістатися через пожежу. Вогонь почали приборкувати за допомоги спеціально споруджених перемичок при вході в копанку. Утім, де саме горить метан, невідомо. Тож шансів врятуватися в гірників, які опинилися у підземній пастці, немає.

Микола Васін, заступник прокурора Луганської області: «Нині всі аварійно-відновлювальні роботи, пов’язані з ліквідацією пожежі, зупинені. Через неможливість рятувальників спуститися до низу та розпочати пошук».

Сергій Мойсеєнко, перший заступник Вахрушевського міського голови: «Фахівці, які працюють на місці аварії, не можуть достеменно сказати, скільки людей перебувало в лаві. Орієнтовно йдеться про п’ятьох гірників. Щоб з’ясувати обставини трагедії, ми спробували зв’язатися з одним із шахтарів, який працював на цій копанці, але в день трагедії була не його зміна».

Телефонна розмова з Володимиром: «Коли рятувальники поновлять пошукові роботи, поки невідомо, адже спочатку треба приборкати вогонь».

Євген Соломін, Микола Рижченко, НТН.