Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 листопада 2008, 11:37 Пожежі
На Вінниччині сірники ледве не позбавили життя трьох дівчаток
На Вінниччині сірники ледве не позбавили життя трьох дівчаток

Батько того дня пішов на роботу, а мати поїхала вирішувати питання стосовно позики. Дівчатка залишилися у квартирі самі. Старші двоє почали бавитися і знайшли небезпечну коробку. Чотирирічна Наталочка спробувала запалити сірника і це їй вдалося. Одразу спалахнули дитячі речі, далі почав тліти телевізор, а згодом вогонь перекинувся на крісло.

Наталка: «Ти запалила і дальше шо? - Запалила. І пальчики запекли і кинула десь? - Да. А куди кинула? - В грубу».

У цей час вийшов порати господарство сусід. Він помітив чорний дим і відчув запах горілого пластику. Сергій знав, де сім’я ховає ключа, тож кинувся до оселі. Першою схопив трирічну Діану. Двоє інших дівчаток заховалися в дальшій кімнаті.

Сергій Дмитрук, рятівник дітей: «Я забіг в хату. Знайшов рушник, вмочив фактично в помиї. Шо було під руками. Вмочив. Обмотав лице. Взяв фонарик. Забіг. Тут вже нічого не видно було. Знайти їх не міг. Але, почув, що на тому дивані сама менша – вона ще пищала. Я її знайшов. В мене рушник злетів з рота. І старшу я найти не міг».

Чоловік каже, що інстинктивно відчував, якщо зараз вибіжить із немовлям, то старшої дівчинки вже не знайде. Розгледів Наталочку неподалік малої, схопив обох і виніс. А потім знеструмив квартиру і почав гасити полум’я.

Ігор Баштан, керівник Тростянецького РВ ГУ МНС у Вінницькій області: «Вогонь помилок не прощає. Да, це просто випадок, будем говорити, щасливий випадок, що допомога надійшла від громадянина який дійсно був на місці і воврємя це все побачив. Тому що, ше хвилин 5-10 хвилин і все могло б скінчитися летально. Всі троє дітей могли б загинути».

Стан здоров`я дітей сьогодні задовільний, рятувальника також, кажуть лікарі.

Дмитро Ольчук, заступник головного лікаря Ладижинської міської лікарні: «Було задимлення в квартирі. І, відповідно, дітей привезли з підозрою на отруєння чадним газом. Легкої степені. Була, відповідно, надана невідкладна допомога. І діти госпіталізовані».

Мати дівчаток не оговталася й досі. Каже – ніколи сірників біля дітей не було. І дякує всім, хто врятував її малечу.

Ольга Воскобійник, мати постраждалих дівчаток: «Всім людям спасибі, що врятували мені дитину. Одну, другу і третю. Всім. Всім, хто там був».

Вогонь знищив телевізор, крісло та деякі домашні речі. Збитку від пожежі - на три тисячі гривень. Та головне, що врятовано найцінніше - маленькі життя.

Юлія Шипунова, Валерій Шпак, НТН.