Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 листопада 2008, 19:00 Пожежі
В Одесі з вогню врятували 7-х дітей
В Одесі з вогню врятували 7-х дітей

Людмила Маренчук 12 років живе в гуртожитку. Каже: через пожежу так налякалася вперше. Побачивши задимлений коридор, зрозуміла - вийти по сходах не вдасться. Тож разом із дитиною чекала на рятувальників у кімнаті біля вікна.

Людмила Маренчук, мешканка гуртожитку: «А дым начал идти под плинтусом, вот с этой стороны. Когда я открыла дверь, все было дымом переполнено, все черное. Здесь ребенок стоял соседки, кричал, я позвала его к себе. Все, я тут же облила дверь водой с той стороны, ребенка к окну».

До місця пожежі рятувальники прибули хутко, усіх пожильців третього поверху евакуювали через вікна. Серед них і семеро дітей.

Локалізувати полум’я довелося в одній кімнаті. За відсутності господарів 18 метрів площі вигоріли геть.

МНСники стверджують: гуртожитки – особливо складні будівлі. Тут у кожній кімнаті по троє-четверо. Всі могли отруїтися чадним димом.

Віктор Губай, начальник управління рятувальних сил ГУ МНС України в Одеській області: «Даний об’єкт, він має коридорного типу приміщення, де один вхід на етаж, а всі кімнати находяться навпроти один одного. Пожежа виникла в першій кімнаті, в початку коридору. Воно перегородило всі виходи з даного етажа».

Після пережитого мешканці все ще прибирають страшні наслідки займання. Доводиться прати й відчищати усі речі.

Головних погорільців переселили до іншої кімнати. Причину займання встановлюють, але, за попередніми висновками, це сталося через замикання в електромережі.

Віктор Губай, начальник управління рятувальних сил ГУ МНС України в Одеській області: «І населення, і студенти, вони для обігріву задіюють і каміни, і саморобні обігрівачі. Дай Бог, щоб вони були заводського виготовлення, тоді категорія захисту трошки друга. Але в більшості виконують такі вироби самопально, в результаті чого трапляються такі випадки».

Об’єкти з масовим проживанням людей, до яких відносяться й гуртожитки, - зона підвищеного ризику. Враховуючи ж, який там стан електромереж – і поготів.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН