Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 травня 2016, 22:49 Бійки та насильство
У Краматорську батько ледь не забив на смерть малюка
У Краматорську батько ледь не забив на смерть малюка

Він ледь не загинув від рук... рідного батька! Півторарічного Марка жорстоко відлупцював тато! Дитину врятували сусіди. І зараз малюк у лікарні. А ось що буде з ним далі? Як покарають його батька-ката? І де ж була мати хлопчика?

Марку лише півтора року. Та його очі, здається, ніколи не усміхалися. Вони не по-дитячому сумні. Синці на обличчі - це наслідок недоїдання й жорстокого "виховання". Малюка часто бив рідний батько! А востаннє - мало не до смерті. Хлопчика врятували сусіди - почувши крики, вони викликали поліцію. Де в цей час була мати малюка? І чому не зупинила тортур? Не зрозуміло. Але втихомирювали неадекватного чоловіка полісмени. Вони й відвезли Марка, який ледь дихав від болю, до лікарні.

Юліана Соколова, невролог:

- Состояние ребенка на сегодня стабильно тяжелое. У ребенка диагностирована черепно-мозговая травма с переломом костей черепа. Перелом очень объемный для такого маленького ребенка. Ребенок очень вялый. И отяжеление состояния обусловлено тем, что ребенок очень худой. То есть ребенка неправильно кормили.

"Свідку" не вдалося поговорити з батьками Марка - їх не було вдома. Небагато сказали і в міській службі у справах дітей. Розповіли лише, що після страшного випадку в подружжя забрали ще і двох старших малих - трьох та шести років.

Тетяна Вернигора, керівник служби у справах дітей Краматорської міськради:

- Сегодня детей мы забрали. Поместили в больницу остальных. Все.

Яка доля в них попереду? Швидше за все, з лікарні малі потраплять до центру соціально-психологічної реабілітації. Тут уже чекають на старших братиків Марка.

Ігор Половінко, в.о. директора центру соціально-психологічної реабілітації дітей:

- По системе, которая отлажена в нашем центре, дети находятся в детской городской больнице для проведения обширных медицинских исследований. После того, как эпикокружение будет пройдено… Только после этого дети могут поступить к нам. Это порядка 10 дней.

Інший варіант - дітей із лікарні можуть забрати батьки. Та міська прокуратура попередила медиків, що Марка мало не до смерті побив рідний тато. Тож невдовзі і батько, і мати відповідатимуть перед законом. На допиті у прокуратурі чоловік заявив, що Марко - небажана дитина. А отже його просто не любили.

Максим Садовий, заступник керівника прокуратури м.Краматорська: 

- У ході досудового розслідування відпрацьовується версія щодо завдання тілесних ушкоджень батьками дитини.

За жорстоке побиття дитини батькам Марка загрожує до 8 років позбавлення волі.