Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2016, 23:47 Бійки та насильство
Заплутана історія через бійку в школі на Рівненщині
Заплутана історія через бійку в школі на Рівненщині

Черепно-мозкова травма та струс мозку. Ось так закінчився конфлікт 11-річного хлопчика зі своїми однокласниками. А все через відмову гратися в онлайн ігри, програш в яких зобов'язав би його віддавати п'ять гривень. За це хлопчика кинули на підлогу й гамселили ногами. Принаймні, так твердить сам постраждалий п'ятикласник. Інші ж учні переконують - бійки не було. То що ж насправді трапилося у школі і що говорять педагоги?

В 11-річного Валентина позаду тиждень суворого постільного режиму. Лише нині медики дозволили дитині вставати з ліжка. Усе - через травму голови.

Наталія Татарчук, завідувачка педіатричного відділу Дубенської лікарні:

- Отримує курс лікування з приводу закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку і забій м'яких тканин грудної клітини в області хребта. 

Хлопчик переконує: до лікарні потрапив після побиття однокласниками. Він начебто відмовився грати з ними онлайн ігри на гроші.

Валентин Водяницький, постраждалий:

- Коли я прийшов у четвер у школу, мені сказали: давай принось телефона, будеш з нами грати ігри. Якщо тебе там вб'ють, то ти нам платиш п'ять гривень.

Школяр відмовився і вже наступного дня словесні образи переросли в бійку. Під час сутички Валентин дав ляпаса одному з однокласників - Данилу. Той у відповідь кинув ручкою і потрапив опоненту в голову. З рани потекла кров. І вже за мить, стверджує поранений, Даня почав його лупцювати. Решта школярів просто спостерігала.

Валентин Водяницький, постраждалий:

- Кидали мене об землю і ногами копали мене - добивали.

За фактом шкільного конфлікту правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "завдання легких тілесних ушкоджень".

Олеся Бондарець, співробітниця Дубенського відділу поліції:

- Чим може це все закінчитись? Покарання, як передбачено Кримінальним кодексом, не буде, бо вони є навіть не неповнолітні, а малолітні. Батьки, в свою чергу, також, можливо, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Ці діти, певно, будуть взяті на облік і з ними буде проводитись профілактична робота.

Директор школи приголомшена новиною про кримінальне провадження. Вона особисто надавала медичну допомогу постраждалому Валентину, але про жорстоке побиття дитини в неї немає жодної інформації.

Вікторія Дмитріва, директор Дубенської ЗОШ №1:

- Я відкрила медичний кабінет, я маю медичну освіту, я заглянула в голову. Там дісно була крапелька крові, я перекиссю промила там, як знаєте, десь шурнули ручкою. Після цього навіть сліда не залишилось.

Батько ж Данила приїхав до школи, щойно дізнався, що там працює знімальна група Свідка. Чоловік переконує - його син ногами нікого не бив.

Олег Данилко, батько Данила:

- Якщо він говорить, що це було в класі, ще було з якимось дітьми, і це бачили учні, то я думаю: з 20 учнів найдеться один, який сказав би правду. Правильно?

З однокласниками хлопців спілкуємося без телекамери. Діти переконують: бійки не було. Після уроків Валентин сів у маршрутку та поїхав додому. Натомість учні пригадали, що того дня хлопчик заліз на дах господарського приміщення. Його там навіть сфотографували. Злізти назад не зміг, довелося стрибати. Саме після стрибка дитина й почала скаржитися на біль у спині. Але певні проблеми зі здоров'ям у п'ятикласника помітили вже давно.

Наталія Якубовська, класний керівник 5-А класу:

- Те, що він падає з ніг, то це я знаю, це я особисто бачила. Він може йти по сходах і впасти. Діти підібгають його піднімати чи я, і він встає і йде собі дальше. Причина, чому він падає з ніг, чи він так собі робить, чи це так сталося - не знаю.
 
То чи було побиття? Шукати правди в цій заплутаній історії будуть слідчі.