Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 квітня 2016, 22:01 Бійки та насильство
На Вінниччині чоловік перерізав горло пастухові за неввічливе поводження з коровою
На Вінниччині чоловік перерізав горло пастухові за неввічливе поводження з коровою

Ледь не вбив за... корову! У селі на Вінничині чоловік ножем перерізав горло погоничу худоби. Бо злочинцю здалося, що той вдарив чужу тварину! Пораненого буквально витягли з того світу! Утім, він залишиться інвалідом. А ось що з його кривдником?

Він щойно прийшов до тями, не може ні їсти, ні пити. Віталію несила навіть вимовити слово. Лікарі просять не хвилювати пацієнта - бо його життя досі в небезпеці. Чоловіку перерізали горло!   

Сергій Ліваковський, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Ямпільської ЦРЛ:

- В нього було ножове поранення підщелепної ділянки і продовжувалась кровотеча, фахівці надавали допомогу, вдалося залучити людей - донорів, було здано декілька гемаконів крові, але приходилось переливати дуже багато, бо крововтрата була занадто велика.
 
Поруч із сином - мати. Жінка ледь стримує сльози. І не збагне, за що так розправилися з її Віталіком.  

Лілія, мати постраждалого:

- Ну брати ножа й бігти, кричати по дорозі, що я його заріжу - ну пойміть мене правильно! Там двоє дітей! Сьогодні його заріжуть, а двоє дітей лишаться…

Дружина Віталія - Настя - показує плями крові. Вони тут повсюди. 

Анастасія Колодницька, дружина постраждалого:

- Вся плитка в крові, я вчора відмивала. Він около трьох літрів крові потєряв.

Трагедія сталася тут - на подвір'ї. Віталій гнав із пасовища корів, коли минав сусідське обійстя - вискочила сусідка. Жінці здалося, що погонич надто сильно вдарив її худобу гіллякою. Тоді п'яний залицяльник селянки схопив ножа і побіг до Колодницьких.

Олександр, свідок трагедії:

- Забіг він на подвір'я і Віталій хотів його вигнати, і сапою - держаком - отак толкнув його. А той над ним ножом. І Віталій другий раз не відвернувся, і той ножом його прямо в шию до вуха.

Поранений чоловік спромігся доповзти до дороги, а Олександр почав кликати по допомогу. Збіглися сусіди. Віталію затисли рану на шиї і зателефонували дружині. Бо ж жінка - медик. 

Анастасія Колодницька, дружина постраждалого:

- Настя, визивай скору, бо Віталік кров'ю стікає. Я зателефонувала з роботи на 103 і бачу, шо скора поїхала.

Тим часом сам різник усівся біля подвір'я - з місця не рушав аж до приїзду поліції. Чоловік визнав свою вину, але не розкаявся. 

Євген Лисий, керівник слідчого відділу Ямпільського відділення поліції:

- Буде оголошено йому про підозру та обрано міру запобіжного заходу по статті 121-й. Це - нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Максимальна міра покарання за даною статтею - це вісім років позбавлення волі.

Невже саме через корову Віталія ледь не відправили на той світ? Колодницькі в селі - чужинці. Хоча жили з усіма мирно.

Марія Дубіцька, голова Русавської сільради:

- Вони не місцеві. Купили тут у нас хату. І конфліктів ні в сім'ї, ні з сусідами також не замічали ми.

Прогнози медиків невтішні - Віталій частково залишиться інвалідом, бо в нього перерізані нервові судини. Та щойно чоловік одужає, подружжя з дітьми поїде зі злощасного села.