Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 квітня 2016, 22:21 Бійки та насильство
Київський полісмен пострілом зупинив неадекватного хулігана
Київський полісмен пострілом зупинив неадекватного хулігана

Знову патрульні полісмени в центрі скандалу. Просто посеред дня в одному з дачних кооперативів на околиці Києва розлючений чоловік ледь не зарізав копа. Правоохоронці ж, захищаючись, відкрили вогонь. Нападник дістав кулю в живота й потрапив до реанімації. Та прокуратура нині з'ясовує, чи доцільним було застосування зброї. А ось свідки стрілянини впевнені - полісмени зробили правильно.

Криваві розбірки та стрілянина сталися ось у цьому  дачному кооперативі на околиці Києва. Один із п'яних мешканців почав тероризувати жителів. Спочатку своєю машиною о другій ночі взявся валити паркан сусідської дачі. Далі - більше!

Вікторія Лелека, сусідка: 

- Забор пробивает сосед машиной. Я позвала родителей, мы попросили его успокится, на что он достал топор!

Озброєний сокирою 32-річний Сергій почав кидатися на людей. Свідки викликали правоохоронців, і ті втихомирили агресивного чоловіка. Але виявилося, що ненадовго. Після бурхливої ночі він вирішив продовжити свої кримінальні походеньки вдень. Сусіди розповідають: біля місцевої крамниці чоловік, погрожуючи  ножем, почав чіплятися до жінки.

Олександр, сусід:

- До якоїсь жінки він причепився, а жінка викликала поліцію, й він втік, й вже поліція приїхала сюди. Тут все це почалося!

Та вже коли Сергій знову побачив правоохоронців - вирішив іти проти них.

Вікторія Лелека, сусідка:  

- Начал нападать на девушку и полицейского с ножом, они держали забор и предупредили его, что будут стрелять, но он не послушался! Начал материться, и полицейский выстрелил!

Патрульний поцілив чоловіку в живіт. Цей постріл змінив поведінку агресивного чоловіка. Він, стікаючи кров'ю, намагався втекти, але його таки затримали.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ Національної поліції в Київській області:

- Він був в реанімації, лікарі боролися за його життя. Зараз він переведений уже у друге відділення.

Тепер прокуратура з'ясовує - чи правомірним було застосування зброї патрульними. Та ось сусіди впевнені: копів нема за що винуватити.

- Правильно, я б його вбив, чесно! 

Мешканці дачного кооперативу зізнаються: Сергій оселився тут нещодавно. Він постійно пиячить, а потім себе не контролює. А ще випускає на волю свого пса, який кидається на людей.

- Опасный! Бойцовский такой!

Під час зйомок побачити собаку нам не вдалося. Дачники кажуть: одразу після стрілянини тварину сховали близькі Сергія. Ми хотіли дізнатися, що ж думають родичі хулігана про дії патрульних? Та говорити ті категорично відмовилися.

- Уважаемые, вам дали понять, что мы не хотим разговаривать! Какие еще вопросы?

Правоохоронці ж кажуть: проти агресивного чоловіка розпочали кримінальне провадження за статтею про погрозу працівнику правоохоронних органів. І виявляється - це вже третє провадження. Два попередніх розслідували за фактом завдання Сергієм легких тілесних ушкоджень та погрози вбивством.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ Національної поліції в Київській області:

- Він дружині наносив легкі тілесні ушкодження, а також дружині погрожував.
 
Чим закінчиться для чоловіка ця історія - поки невідомо. Він ще в лікарні. Лише після цілковитого одужання постане перед судом.