Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2016, 23:24 Бійки та насильство
Дві групи викрадачів людей затримали на Вінниччині
Дві групи викрадачів людей затримали на Вінниччині

На Вінниччині орудують викрадачі людей! Там затримали одразу дві банди. В одному випадку - злочинці захопили студента. І оцінили його життя в мільйон гривень. Інша жертва викрадачів - іноземець. За нього вимагали 10 тисяч.  А от як упіймали зловмисників? І що зараз з їхніми жертвами?

Викрадення у Вінниці - просто посеред дня. До молодого хлопця біля кафе підійшли невідомі з ножем і наказали сісти в BMW. Студента-айтішника завезли до готелю. В обмін на волю вимагали мільйон гривень! Юнак божився, що в його батьків немає таких грошей. Зрештою викрадачі погодилися на 10 тисяч доларів.

Викрадений, вінничанин:

- Кажу, що дай мені телефон, я просто подзвоню мамі і скажу, що всьо хорошо. А він такий: я шо, тобі телефон не даю, бери - тільки не мішай спати. Я взяв телефон і написав  мамі СМСку бистро…

Батьки хлопця зв'язалися з поліцією. І чотирьох викрадачів затримали. Якраз коли студент вийшов із машини, щоб іти по гроші, ВМW злочинців оточили правоохоронці.

Антон Шевцов, керівник ГУ Національної поліції Вінницької області: 

- Это жители Винницкой области: двое жители Калиновки, 84, 86 года рождения, житель города Винницы, 96 года рождения, и житель Винницкого района, 93 года рождения. Ранее не все, а один из них привлекался к уголовной ответственности.

Серед затриманих був і одногрупник жертви! Саме він проговорився знайомим, що його приятель непогано заробляє.

Одногрупник:

- Погрожували мені прострелити колінні чашечки і получити кулю в лоб, якщо я не розповім, де проживає мій одногрупник…

Цю банду - затримали. Та за кілька днів у Немирівському районі - схожий випадок. Викрали громадянина Азербайджану. В його дружини вимагали 10 тисяч гривень. Жінка теж звернулася до поліції.

Євгенія, дружина викраденого:

- Угрожали і вбити, і покалічити. Начала десь щось шукати и поняла, що в мене нема гарантій, що якщо я даже скину їм гроші - в мене нема гарантій, що я побачу свого чоловіка.

Іноземця визволили, коли зловмисникам якраз передавали гроші. Також вдалося схопити і двох чоловіків, причетних до викрадення. 

Затриманий водій автомобіля:

- На машині приїхали, там цей - должен був гроші хлопцям. Послухався пацанів, підвіз і попав в халепу…
   
Фуад, заручник:

- Я сказал, что у меня эта сумма нету. Хотите меня убить - не надо меня мучать. Просто дайте нож - я сам себя убью. Не хочу этого мучения. Тока били меня в машине так, один слева, другой справа.

Нині проти викрадачів відкрили кримінальні провадження. За вимагання та викрадення людини.

Антон Шевцов, керівник ГУ Національної поліції Вінницької області: 

- Это вымогательство, совершенное в составе группы лиц, и незаконное лишение свободы, совершенное также в составе группы лиц. Сейчас эти люди арестованы. В настоящий момент им избрана мера пресечения - содержание под стражей.
 
Викрадачам загрожує до 10 років за ґратами.