Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2015, 19:53 Бійки та насильство
На Рівненщині через бійку пенсіонерок почали кримінальну справу
На Рівненщині через бійку пенсіонерок почали кримінальну справу

На Рівненщині дві пенсіонерки ледь не повбивали одна одну за три гривні. Побилися так сильно, що одна старенька зараз у лікарні, інша - під слідством. І все це - тільки уявіть - через пільгове  місце в маршрутці. І ще цікаві деталі: пенсіонерки побилися не вперше. Світлана Прокопчук розібралася у давньому конфлікті бойових бабусь.

83-річна бабуся Ольга поверталася додому маршрутним таксі. Але до рідної хати так і не доїхала. У мікроавтобусі посварилася з односельчанкою. Жінки не поділили пільгового місця, тож хто не платитиме трьох гривень, вирішували  врукопашну. 58-річна Надія накинулася на бабусю просто на очах в інших пасажирів і водія. Почала бити сумкою по голові, а наприкінці ще виштовхала пенсіонерку з салону. Та впала і дуже вдарилася головою об тротуар. Постраждалу терміново забрали до лікарні.

Ганна Наумчук, завідувачка неврології Костопільської районної лікарні:

- Бабуся потрапила до нас в свідомості зі скаргами на головний біль, запаморочення, загальну слабкість.

З травмованої бабусею нам поспілкуватися не вдалося. Її не було вдома. Про інцидент у маршрутці розповідає її син.

Валентин, син постраждалої:

- Вона в міліції, якраз сьогодні визивають, цих свідків, що були. А що люди бачили? - Ну бачили, як вона бить начала кинула, під маршрутку в бровку головою стукнулась. Це за пільгове місце оце? - Да! - А з чого ж началось? - Каже водітель: ідіть сідайте, в неї посвідчення, а  та купила чорнобильське посвідчення, от за того получається.

Інша ж учасниця конфлікту переконує - вона заплатила за проїзд. А сутичка виникла чезед водія!

Надія Ткач, мешканка села Корчів'я:

- Я перша зайшла в маршрутку, шофер каже: пільгові зайняті, я достала гроші заплатила шоферові, а вона ніколи в житті не заплатить. Я виходжу з маршрутки і думаю, чи вона буде платити шоферові чи ні, дивлюсь вона виходить і не платить. Я до шофера кажу: а чого ви з неї грошей не берете

Саме ці слова й обурили 83-ирічну бабусю Ольгу. І саме пенсіонерка розпочала сварку, а згодом - і бійку.

Надія Ткач, мешканка села Корчів'я:

- Шльондра, вона іще хуже мене обзиває, але на телебачення я вже буду стіснятися такі слова говорити. Вона вийшла з маршрутки і я легенько її ляпнула по щоці і все. І вона зразу! В неї два пакети, мабуть, з яблуками обидва були. Одного пакета ставить, другого пакета бере в руки і б'є мене тим пакетом. Вона впала від того, що пакет її потягнув.

Водій маршрутки, якою їхали обидві жінки, твердить - у салоні ніякого конфлікту не було!

Андрій, водій маршрутки:

- Вони під'їжджали зі мною, я висадив їх на зупинці і я поїхав. Вони почали між собою щось там сперечатись.

Бійка за безкоштовний проїзд - не перша сутичка жінок, кажуть у селі. Мало того, вони родички, але сваряться вже понад десять років.

Надія Ткач, мешканка села Корчів'я:

- Видумала на мене, що я чорнокнижниця. Це що означає? Чорною магією займаюсь. Вона постоянно всякі сплетні підбріхує на мене, обзиває воно по-всякому.

Заплутаний клубок образ та ненависті між селянками тепер розплутуватиме слідчий. Адже через конфлікт у маршрутці розпочали кримінальне провадження.

Олена Войтович, помічник керівника Костопільського РВ міліції:

- За даним фактом органом досудового розслідування відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 125 ККУ, а саме "легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я".

Тож Надію можуть покарати двома роками обмеження волі. Але в селі все ж таки сподіваються, що родички нарешті помиряться і до суду справа не дійде.