Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 серпня 2015, 21:36 Бійки та насильство
У столичному Гідропарку зійшлися в рукопашну польські та українські вболівальники
У столичному Гідропарку зійшлися в рукопашну польські та українські вболівальники

З пом'ятими у Львові боками, та до Києва фанати варшавської Легії таки доїхали. Мало того, до матчу своєї команди встигли влаштувати масову бійку зі столичними футбольними уболівальниками. Зустріч двох гуртів відбулася в Гідропарку.

Натовп проти натовпу. Вони кидають одне в одного фаєри, потім стільці, а тоді сходяться в рукопашному. Це не з'ясування стосунків бандитів, а бійка футбольних бешкетників. Перед очима у випадкових свідків поблизу входу до київської станції метро Гідропарк відбувалася справжня баталія. Жорстоко билися фанати київського Динамо та варшавської Легії.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Масова бійка між українськими і польськими футбольними фанатами відбулася саме тут. Один гурт вийшов зі сторони станціі метро Гідропарк, інший - з боку барів. Кілька секунд - і два натовпи ультрас з кулаками накинулися один на одного.

Містяни зізнаються: у столичному Гідропарку завжди збирається чимало уболівальників, інколи виникають невеликі сутички, але справжнє бойовище, в якому брали участь десь біля сотні бійців, бачили вперше. Дмитро запам'ятає це страхіття надовго.

Дмитро, свідок:

- Куча пирофакелов, все красное. Тут зонтик горит, стулья летят, железные стулья летят. Все люди прячутся, такой, короче, капец. Отсюда табуретки хваталися. С той палатки.

У розпалі молодики щосили гамселили один одного всім, що було напохваті. Через кілька хвилин протистояння одна зі сторін почала відступати вглиб Гідропарку. Та просто так здаватися молодики, які відходили, наміру не мали, і продовжували жбурляти в супротивників стільці та посуд. Валентина ледь встигла сховатися, коли поруч пробігав натовп хлопців у балаклавах.

Валентина, працівниця кафе:

- Здесь до Днепра бежали, я думала, тут все полностью разгромят. Здесь такое делалось, такое творилось. Були як тітушки всі одіті.

- Як? 

- У спортивній формі, чорні еті самиє, в кенгурушках чорних.

Хоча до лікарень ніхто з молодиків і не звернувся, та з соцмереж стало відомо, що кілька польських ультрас дістали ножових поранень. Утім, за неофіційним кодексом футбольних бешкетників, ніхто з поранених не скаржиться правоохоронцям й самотужки загоюватиме рани. Вже зараз вдалося з'ясувати: у столичному Гідропарку мірялися силою представники київського угруповання хуліганів The capitals і прихильники варшавського футбольного клубу Легії. Бешкетницькі витівки поляків з Варшави не раз жахали всю Європу, адже ці прихильники Легії - одна з найжорстокіших навколофутбольних банд Старого світу. Свідки кажуть, що свою репутацію гості з Польщі підтвердили, адже у двобої перемогли киян.

Дмитро, свідок:

- Они сами по себе были таке, ну чуть побольше дядьки. Бо у нас, я понял, что были одни такие, не, были дядьки здоровые, но было много малолеток 18-16. Худенькие, щупленькие.

Після нічних подій у Гідропарку правоохоронці затримали 9-х учасників бійки. Усі вони - громадяни Польщі, і сьогодні точно не потраплять на матч Ліги Європи Зоря(Луганськ) - Легія, що відбудеться на столичному стадіоні Динамо. Правоохоронці ж чекають продовження з'ясування стосунків між фанатами, і під час футбольної зустрічі та до пізньої ночі будуть посиленно патрулювати Київ.

Олександр Терещук, керівник ГУ міліції м. Києва:

- Будем тут же затримувати, доставляти до суду - суди сьогодні допізна працюють, і наводити порядок. На вулицях міста будуть нести службу біля 1500 міліціонерів - це і спецпідрозділи, а також бронебійні групи, які озброєні автоматичною зброєю і всім іншим.

Та навіть попри таке посилення безпеки футбольні бешкетники таки можуть влаштувати безлад на вулицях Києва. Тож правоохоронці закликають мешканців і мирних гостей столиці бути уважними й обережними.