Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2015, 23:47 Бійки та насильство
На Харківщині сімейну сварку довелося розбороняти прикордонникам
На Харківщині сімейну сварку довелося розбороняти прикордонникам

Сімейна сварка завершилася стріляниною - батько поцілив у матір перед очима в дітей. Надзвичайна пригода сталася в селі Івашках, на Харківщині. Населений пункт стоїть просто на кордоні з Росією, і налякані батьківською агресією доньки побігли по допомогу до прикордонників.

Постріли пролунали у крихітному прикордонному селі Івашках серед білого дня. Сусіди кажуть, що навіть уваги не звернули - бо звуки були невиразними.

- Мы на огороде, знаете как? Во дворе - туда-сюда. А то, что стреляют - там в России охота открыта, иногда там бахкают. Уток бахкают.

- А ви стрельбу саму чули?

- Кого?

- Стрельбу.

- Хлопки слышал. Больше ничего.

Лише пізніше всі дізналися - стрілянину вчинили під час сімейної сварки. Під час суперечки п'яний чоловік витяг зброю і почав гатити по коханій.

Олександр Цимбалюк, прокурор Золочівського району Харківської області:

- Супруг, находясь в состоянии алкогольного опьянения, применил оружие. Это пистолет травматический, "резинка" в простонародье называется, Сафари 820 джи. Произвел два выстрела.

Один раз він вистрілив у повітря, інший був у жінку. Вона закричала, бо влучив у груди.

- Синяк. Она застряла, пуля, у нее - где бюстгалтер.

Свідками батьківської люті стали двоє сестричок - одинадцяти та п'ятнадцяти років. Налякані діти побігли шукати допомоги. В глухому селі міліції немає, натомість поряд, в кінці вулиці, прикордонний пункт.

Юрій Трубачов, прес-офіцер Харківського прикордонного загону:

- До них підбігли діти та повідомили, що їхній батько стріляв зі зброї у їхню матір. Після цього за напрямком можливого руху злочинця була вислана спеціальна мобільна група.

Ганна Силаэва, кореспондентка:

- Після стрілянини розбишака прийшов до місцевої крамнички - вона далі по вулиці, за кількасот метрів від будинку. Він спокійно пив разом із товаришем пиво. Мовляв, нічого такого, звичайна сімейна сварка. Тут його і затримали.

Подвір'я, де все сталося, нині стоїть порожнє й зачинене. Жінка втекла з оселі, забравши з собою дітей.

- А где хозяева?

- В ментуре.

- А ви бачили, як було?

- Нет, был на огороде, картошку копал.

Зі слів сусідів, подружжя живе не мирно - пристрасті вирують, як в італійській родині: алкоголь та ревнощі. І постріли в Івашках чули не вперше, але цього разу чоловік таки поцілив у дружину.

- Говорили, что вроде бы стрелял. Но я слышал хлопки. А какие там хлопки - кто его знает.

- А як вони як сусіди?

- О соседях плохо не говорят.

- Раньше не очень, сейчас, последнее время... частенько.

- А что случилось? Из-за чего?

- Из-за чего? Отшивает она его.

Пістолет - а він оформлений офіційно - міліція в чоловіка вилучила, але самого навіть не затримувала. Все йде до того, що стрільця ніяк не покарають, адже пригоду розслідують як "легкі тілесні ушкодження". І якщо пристрасне подружжя знову помириться і постраждала дружина забере заяву, то з чоловіка і звинувачення знімуть, і навіть пістолет повернуть. А це означає, кажуть у Івашках: в селі знову буде неспокійно.