Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 серпня 2015, 21:47 Бійки та насильство
Небезпечний курортний сезон під Одесою
Небезпечний курортний сезон під Одесою

Стрілянина в центрі курорту Затока на Одещині. Двоє місцевих жителів влаштували бійку у крамниці, а потім підстрелили та відлупцювали битками її охоронця. Бешкетників гарячим слідом затримували спільно відпочивальники та міліція. Кажуть: нападники були геть п'яні, проте захищалися до останнього.

Марія Тарасова, кореспондент:

- Конфлікт у магазині розпочався близько третьої ночі. Двоє п'яних молодиків посварилися з іншими відвідувачами. Розпочалася бійка. Охорона крамниці вивела бешкетників геть. Вони пішли. Але за годину повернулися.

Пані Наталя каже: лише встигли прибрати у крамниці після бійки, і один з охоронців вийшов відпочити надвір. Раптом почула звідти гучні голоси. Вибігла та побачила: ті самі бешкетники з биткою і травматичним пістолетом напали на чоловіка.

Наталя, свідок:

- Они просто подошли и кинулись на него?

- Он убирал на улице. У него было два выстрела в голову и один в плечо. А потом они его еще битой били и ногами. И один выстрел еще пролетел мимо, рядышком.

Напад зафіксувала камера спостереження. Видно, як спочатку стріляють у чоловіка. А коли він падає - добивають биткою по голові. З місця злочину задоволені помстою нападники йшли собі спокійно. Побігли, лише коли побачили, що навздогін кинулися свідки. На щастя, міліція була на місці пригоди вже за хвилину і вчасно долучилася до погоні. Злодіїв схопили неподалік, у заростях очерету.

- Первого человека догнали гражданские люди. Второго человека мы начали искать. Нас было пятеро. Двое сотрудников зашли с той стороны. Мы его здесь нашли. И я его задержал.

Пістолета нападники викинули в очерет, проте билися з працівниками міліції до останнього. Правоохоронці кажуть: чоловіки були п'яні або ж під наркотиками. Що відбувається - майже не розуміли.

- Они были неадекватные. В таком состоянии, что даже не могли разговаривать.

Обоє нападники, вісімнадцяти та тридцяти двох років - місцеві жителі. Наразі вони під вартою. Чоловікам інкримінують бешкет.

Наталя Заремба, помічник керівника Білгород-Дністровського МВ міліції:

- За вказані дії чоловікам загрожує позбавлення волі від 3 до7 років.

Постраждалий працівник крамниці наразі в лікарні. Розповісти про те, що сталося, поки не взмозі. Але місцеві жителі кажуть - затримані чоловіки намагалися щось поцупити в інших відвідувачів закладу. Через це й виникла бійка. Скаржаться: цьогорічний туристичний сезон - напрочуд вдалий, проте й небезпечний. До Затоки приїхало не тільки велика кількість відпочивальників, а й безліч крадіїв, грабіжників та шахраїв.

Валентина, місцева підприємниця:

- Воруют кассы у людей на пляже. В этом году похуже, чем в прошлом. Или же в домиках воруют. Ну и бары, все ночные бары. Вот тут клофелинщики были. Клофелинщицы.

Степан, співробітник приватної охорони:

- Здесь приехал, сняли цепочку - уехал домой в плавках.

Місцеві мешканці кажуть - номери в пансіонатах обкрадають щоночі. То ж радять гостям курорту не забувати про обережність.