Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 серпня 2015, 21:33 Бійки та насильство
У столиці знову бійка зі стріляниною через забудову
У столиці знову бійка зі стріляниною через забудову

Напередодні ввечері розгорівся скандал на столичному Голосіївському проспекті. Під час мирної акції місцевих жителів проти забудови, яку вони вважають незаконною, до будмайданчику прибули кілька десятків молодиків у балаклавах. Вони почали трощити огорожі. Учинилася масова сутичка між невідомими нападниками, охоронцями будмайданчику і представниками міліції.

Нині на будівельному майданчику в Голосіївському районі - тихо, а ось нещодавно було дійсно гаряче. Напередодні місцеві мешканці тут зібралися на акцію протесту.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Суперечки точаться за цю ділянку на Голосіївському проспекті. Місцеві мешканці кажуть: не хочуть, щоб тут збудували висотку, їхні старі будиночки не витримають такого сусідства. Утім, забудовникам байдуже на мешканців, вони вже вирили котлован та обнесли парканом.

Михайло, мешканець м. Києва:

- Возле нашего дома, кототрый находится в аварийном состоянии уже больше десяти лет, хотят построить не многоэтажку, а целый комплекс -  5 секций по 18 этажей, трагедия в том, что дом в аварийном состоянии.

Люди кажуть: підійшли, щоб поговорити з будівельниками, утім, на місці були лише невідомі чоловіки спортивної статури, які назвалися охоронцями котловану. Чим би закінчилися ці розмови мешканців та нібито охоронців - невідомо. Аж раптом в епіцентрі конфлікту з'явилася третя сторона. Гурт молодиків у чорних футболках та балаклавах підбіг до будівельного паркану й почав його трощити. А нібито охоронці майданчику в цей час втекли.

Олександр Дядюк, активіст:

- Але що саме цікаве? Охрана якоби стояла боротись з тими, хто валить, коли появились ті, що валили забор, охрана втекла і жодним чином їм не мішала. Це наводить на думку, що ті і ті діяли заодно, це організована провокація.

Та найбільшого апогею конфлікт досяг, коли в розбірки охоронців і невідомих у балаклавах втрутилися правоохоронці в цивільному одязі. Тут розпочалися бійка і стрілянина.

- Все, пацаны, стоять, милиция по гражданке.

- Побои и выстрелы были, откуда - не знаю, пролетали пули мимо меня.

Максим, мешканець м. Києва:

- Почалась стрільба, начальник охорони, цих тітушок, почав стріляти, три гільзи забрали, їх забрала поліція.

Нині мешканці сусідніх будинків в шоковому стані - кажуть, їм не потрібна війна, вони просто хочуть, щоб будівництво припинилося. Бо їхні домівки повзуть по швах, жити в них щодня страшніше.

Максим, мешканець м. Києва:

- Є документи, що 46 будинок, якщо біля нього будувати, він в аварійному стані, може завалитися.

- Отам тріщини, де маячки, бачите - тріщина пішла аж до бордюру 4-го поверху.

- Вот все началось с этих трещин, большие, да, от одного конца комнаты до другого конца комнаты.

Самі ж будівельники спілкуватися з журналістам не схотіли. Вони сховалися від телекамер за парканом. 

- Розкажіть, що тут за бійня була?

- Без комментариев.

- А чому?

Не схотіли говорити з репортерами і у відділі продажу.

- Девушка, мы не даем интервью.

Тим часом правоохоронці розповідають: у цій війні за землю постраждали двоє їхніх співробітників, один з них у тяжкому стані. Двох чоловіків внаслідок подій схопили, утім, за кілька годин відпустили.

Ірина Левченко, помічник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- За цими подіями розпочали два кримінальних провадження - хуліганство із застосуванням зброї, а друге - це насильство до правоохоронців. Зараз проводять заходи, щоб встановити всіх осіб, що приймали участь в акції і порушували громадській порядок.

Люди ж кажуть: за цей клаптик землі боротимуться до останнього і не дадуть зруйнувати їхніх домівок.