Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 липня 2015, 00:10 Бійки та насильство
У столиці страшно побили протестувальницю проти забудови парку
У столиці страшно побили протестувальницю проти забудови парку

Дві кулі в собаку, а потім шквал ударів руків'ям пістолета у голову. Ось так жорстоко побили громадську активістку Валентину Макарову, яка виступала проти забудови столичного парку Кіото на Лісовому масиві. Все сталося за лічені секунди посеред лісу, де жінка постійно вигулює свого пса. Тим часом правоохоронці активно шукають нападників, патрулі прочісують увесь Деснянский район.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Цією дорогою Валентина щовечора ходила гуляти з собакою. І завжди в один і той самий час. Всього за кілька сотень метрів на неї чекав знайомий, втім, того вечора до нього вона так і не дійшла. Бо ось тут на неї напали двоє.

Ось такою Валентина була ще кілька днів тому. Нині ж на її обличчі немає живого місця.

Валентина Макарова, постраждала:

- Парень спортивного телосложения где-то стоял в трех метрах от меня, молча смотрел мне в глаза, доставал пистолет, раз осечка, два - осечка, я собаке говорю - уходи! Из собаки достали две пули. Потом я кричала - помогите!

Вистріливши двічі в собаку, нападник почав бити Валентину руків'ям пістолета. Страшних ударів по голові завдав мовчки, навіть не пояснивши, чим завинила жінка. Анатолій, з яким зазвичай Валентина вигулювала пса, був від неї всього за кількасот метрів. Чоловік каже , що не чув криків жінки.

Анатолій, знайомий постраждалої:

- Я чекав на неї з собакою, не було, не було, нема, ще 15 хвилин - я почув два постріли, один, з дистанцією 30 секунд - другий постріл.

Стріляють у лісі нерідко, тож це не здивувало чоловіка. Не дочекавшись Валентини, він вирішив повертатися додому. Натомість дорогою помітив двох дивних молодиків у чорному, що тікали лісом.

Анатолій, знайомий постраждалої:

- Перебіжками від дерева до дерева біжали, прятались, виглядували, я не міг собі уявити, що трапилось таке, і що це виконавці.

Здивований побаченим, чоловік почав здогадуватися, що коїться щось недобре. Саме тоді собака потяг його за собою і врешті привів ошелешеного Анатолія на дорогу, де лежала закривавлена знайома.

Анатолій, знайомий постраждалої:

- Вона полусиділа, полулежала на цьому місці, очі запухли, обличчя у крові, тільки по голосу мене впізнала, самостійно рухатись не могла.

Тим часом поранений пес Валентини сам прибіг до під'їзду, де мешкає жінка. Там на сполох ударила консьєржка, яка викликала швидку та міліцію.

Анатолій, знайомий постраждалої:

- Передзвонила до неї консьєржка, каже: що трапилось, собака тут, кровоточить, шо робити.

Валентину вже перевели з реанімації до звичайної палати. У жінки, окрім черепа, зламані ніс та ребра. Рятують медики і її песика. Знайомі побитої переконані - жорстоке побиття жінки замовили через її громадську діяльність. Вона була активною протестувальницею проти забудови парку Кіото на Лісовому масиві. 

Ольга, знайома постраждалої:

- Парк, 4 га этого парка, его просто уничтожили. Заливают селитрой, высыхают деревья, как бы высыхают, она ходила, собирала людей именно на этом районе...

Втім, це не єдина версія. Нажила собі ворогів жінка і у власному будинку, бо воювала з ОСББ.

Валентина Макарова, постраждала:

- У нас пришли на дом ОСББ "Лісова Пісня", они вошли в правление, узурпировали власть. Они доят дом.

Попри те, що Валентина добре бачила обличчя нападника, його ще досі не затримали. Міліційний кінолог із собакою загубили слід нападників на паркованні біля виходу з лісу, тож імовірно зловмисники втекли машиною. Нині по всьому району ходять люди у формі та опитують усіх, хто міг того вечора гуляти неподалік лісу. Активністю міліції місцеві мешканці трохи здивовані, хоча й зізнаються - в те, що нападників затримають - не вірять.