Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 липня 2015, 22:04 Бійки та насильство
Рівнянина розстріляли у власному під'їзді
Рівнянина розстріляли у власному під'їзді

У Рівному дивом вижив чоловік, якого впритул розстріляли з пістолета. Шість куль пошматували постраждалому голову, грудну клітину та живіт. Поки поранений оговтується у лікарні, міліціонери розшукують нападника, адже з місця пригоди він утік.

Ранкову тишу на тихій вуличці Вербовій розітнули часті постріли. Приголомшені мешканці звичайної рівненської п'ятиповерхівки на власні очі бачили кадри немов з пригодницького кінофільму. 

Ірина, свідок:

- Почула стрілянину у під'їзді. Потім з під'їзда вивалюються двоє, борються, потім знову стрілянина. Він був поранений, весь у крові був.

Наталія, свідок:

- Ну чула, що такі звуки бах-бах, вибігла на балкон і бачу, що там один чоловік, а нападник у нього стріляє. Ну такий пістолет, мені здалека погано видно. Він лежав, це вже був 6 чи 7 постріл, як я вийшла на балкон, і він лежав на землі.

Нападник швидко втік, його жертва так і залишилася непорушно лежати на асфальті. Свідки, які впізнали в розстріляному свого сусіда Едуарда, негайно викликали швидку й міліцію, і пошматованого кулями чоловіка відвезли до лікарні. Медики тепер кажуть, що йому неабияк пощастило, адже, незважаючи на поранену голову та груди, загрози для життя  немає. Тим часом міліція і досі продовжує працювати на місці події. Тут все нагадує про ранковий напад - всі сходи у крові, біля під'їзду розбиті вазони та порваний одяг жертви нападу. Правоохоронці небагатослівні, навіть не говорять - з якої зброї розстрілювали чоловіка.

- Зараз група працює, коли будуть встановлені всі обставини, тоді будем щось казать.

Ольга Олійник, співробітниця УМВС у Рівненській області:

- Міліціонери встановлюють, чи були при потерпілому гроші та чи був факт заволодіння ними. Нападник втік, його особа та місце перебування встановлюється. Правоохоронці звертаються до свідків даної події, хто міг щось бачити - телефонуйте за номером 102, конфіденційність гарантована.

Постраждалому Едуарду 48 років. У будинку, в якому сталася стрілянина, він мешкає разом з дружиною та дочкою. Подейкують, що чоловік причетний до валютних операцій, і саме цей бізнес міг стати причиною розстрілу. Здивовані ж сусіди на запитання, чому виникла сутичка, лише знизують плечима. Кажуть, чоловік і його рідні живуть тут неконфліктно й тихо.  

Ірина, мешканка м. Рівного:

- Не знаю, він у нас живе недавно, я з ним не спілкувалась, не знаю, чим він займається.

Наталія, мешканка м. Рівного:

- Не знаю, так бачили, що у дворі з дитиною гуляє, але так, щоб спілкуватись - то не спілкувались. П'яний він ніколи не ходив, порядний, завжди з сім'єю їздили десь на відпочинок.

Атака в тихому дворі зараз тема номер один для рівненської міліції. Нападника продовжують шукати, проте поки безуспішно. Свідків стрілянини та втечі нападника правоохоронці просять негайно телефонувати до міліції.